Annons
Nyheter

Tim Norén fixade två UIF-poäng

UIF låg under med 3–1 och allt såg nattsvart ut. Då kom Tim Norén in i mål, spikade igen och såg till att de svartgula kunde säkra två poäng efter straffar.
Nyheter • Publicerad 19 november 2014
Tim Norén såg till att UIF fick resa hem från Trollhättan med två poäng, efter att ha motat totalt 24 skott och tre straffar.
Tim Norén såg till att UIF fick resa hem från Trollhättan med två poäng, efter att ha motat totalt 24 skott och tre straffar.Foto: Henrik Erickson

Tobias Nilsson fick förtroendet i UIF:s mål i bortamatchen mot Trollhättan. Det blev ingen rolig afton för 19-åringen som fick lämna isen efter att ha släppt in tre mål på sju Trollhättanskott i första perioden.

UIF låg det läget under med 3–1, trots att man ledde skotten med klara 15–7.

Annons

– Vi kände att vi behövde göra något i pausen, så vi gav Tim chansen, säger UIF-tränaren Daniel Elofsson.

Den enes död, den andres bröd, heter det ju. Och så blev det verkligen den här onsdagskvällen. För Tim Norén kom in i mål och tog bokstavligt talat allt.

Låt vara att Trollhättanspelarna inte direkt pepprade honom med skott. Det blev ytterligare sju per period och därtill tre i förlängningen, där UIF tvingades spela med en man mindre i drygt tre minuter.

Norèns verkligt stora insats kom sedan i straffläggningen där han motade alla tre straffarna från hemmalaget.

23-åringen, som bytte Nittorp mot Ulricehamn i början av förra säsongen, är något av en specialist i den spelformen. Han har nu tagit sju av åtta straffar i höst. Förra säsongen var han ännu omöjligare, då knep han alla elva straffar han testades med.

– Solklart att Tim ska ha de tre UT-märkena. Han håller nollan i två perioder och går in och vinner matchen åt oss i straffläggningen, säger Daniel Elofsson.

Utöver Norén bidrog Linus Drott också stort till segern genom att assistera till både Anton Netterbergs 2–3 och Victor Kiléns 3–3, samt bli enda målskytt i straffläggningen.

– Jag vet inte var Drott hittade den finten, men det blev ju mål. Sen missade Patrik Andersson sin straff och skyllde lite på att det var snö på isen. Sebastian Meijer behövde aldrig lägga sin, säger Daniel Elofsson.

– Vi vinner skotten med 42–24 och ska egentligen vinna under ordinarie tid. I tredje var vi mycket bättre än Trollhättan. Jag är ändå nöjd med att vi reser oss och visar moral efter 3–1. Sen ska killarna som höll tätt i box så länge i förlängningen också ha en eloge.

Tvåpoängaren var UIF:s fjärde i höst. Trepoängare har det bara blivit två av så här långt – i derbyna mot Borås och Nittorp.

Annons

– Det är ju passande att vi möter Borås på fredag. Vi ska försöka rida på den här vågen och gå in och göra en jäkligt bra insats, säger Daniel Elofsson.

Trollhättan–UIF 3–4 (3–1, 0–1, 0–1, 0–0, 0–1)

Första perioden

Mål: 1–0 (5,34) Anton Bowallius (Carl-Johan Bowallius), 1–1 (9,19) Robin Thorstenson, 2–1 (9,32) William Frölin (Filip Hilmersson), 3–1 (14,35) Jonas Forsberg (Jonas Lönn, Markus Twillman).

Skott: 7–15

Utvisningar: TRO: 1x2 min, UIF: 1x2 min

Andra perioden

Mål: 3–2 (9,16) Anton Netterberg (Linus Drott, Sebastian Meijer).

Skott: 7–15

Utvisningar: TRO: 2x2 min, UIF: 1x2 min

Tredje perioden

Mål: 3–3 (4,59) Victor Kilén (Linus Drott, Sebastian Meijer).

Skott: 7–10

Utvisningar: TRO: 3x2 min, UIF: 2x2 min

Fjärde perioden

Skott: 3–1

Utvisningar: TRO: Inga, UIF: 1x2 min

Avgörande straff: Linus Drott

Skott, totalt: 24–42

Domare: Robert Fransson

Publik: 208

UIF:s lag: Tobias Nilsson (Tim Norén) – Marek Wypasek, Victor Kilén, Linus Drott, Sebastian Meijer, Christoffer Ferm – Rickard Thorstenson, Anton Netterberg, Marcus Lundgren, Oskar Bygård, Patrik Andersson – Alexander Johansson, Mattias Rydholm-Allard, Christopher Brorsson, Linus Tisell, Erik Hallin – Robin Melltoft, Robin Thorstenson.

UT-märkta i UIF:

3 Tim Norén

2 Alexander Johansson

1 Linus Drott

UT-delade av Daniel Elofsson

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons