Annons
Nyheter

Tibro satte stopp för KFUM

KFUM kunde inte få stopp på Tibro. Gästerna kunde vinna med klara 25-13.
Nyheter • Publicerad 28 oktober 2010
Sandra Berglund stoppas effektivt av motståndarna.
Sandra Berglund stoppas effektivt av motståndarna.Foto: Labrini Stavrekas

Förutsättningarna inför hemmakampen mot Tibro kunde minst sagt ha varit bättre. KFUM fick nämligen klara sig utan Amanda Bäckström, Fanny Johansson, Amanda Andersson och Frida Linderoth, fyra spelare som normalt sett är med i förstauppställningen.

– Klart att det märktes att de spelarna var borta, säger tränaren Lena Matthijs.

Annons

KFUM tog ledningen i matchen med 1-0 men sen drog Tibro snabbt ifrån i målprotokollet. Nio mål skiljde lagen som mest i första halvlek. En halvlek där målvakten Emma Sprigg inte fick någon vidare hjälp av sina lagkamrater. Tamt var ordet för försvarsspelet och framåt vågade man inte riktigt ta de avsluten som behövdes. Tibro kunde lätt springa igenom och satte enkelt sina lägen. Många av spelarna i hemmadressen saknade självförtroende allt för ofta på banan. I paus bytte KFUM målvakt. Istället för Sprigg ställdes Mikaela Krantz mellan stolparna. Även taktiken ändrades en aning.

– Inför andra halvlek sade vi att vi skulle slå på dubbelpunkten, förklarar Matthijs.

Dubbelpunkten verkade ge resultat i början. KFUM gjorde tre raka mål i inledningsvis. Det dröjde sex minuter innan Tibro till slut kunde överlista Krantz i mål.

- De slängde bort en del bollar där och vi borde ha utnyttjat det bättre och knappat in, fortsätter Matthijs.

Men det ville sig inte för KFUM:s del. Förlusten skrevs till 13-25 och man var aldrig riktigt nära Tibro.

- Det känns tufft. Tibro gör ingen bra match men vi är inte med bakåt i första halvlek. Jag tycker ändå att handbollen vi presterar är helt okej men tjejerna måste kaxa till sig lite.

3 Nina Hagman

2 My Blomgren

1 Hanna Fagersson

UT-delade av Labrini Stavrekas

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons