Nyheter

Tävlingscenter tar form i Köttkulla

På onsdagen började arbetet med att få klart tävlingscenter, TC, till ungdomens tiomila i Grönahög.
Nyheter • Publicerad 1 augusti 2013
I morgon kväll går första startskottet.
I morgon kväll går första startskottet.Foto: Max Sommerstein

I helgen hålls den årliga U10-mila i Grönahög. På onsdagen började arbetet med att få klart tävlingscenter, TC, som ligger på Nyarpsvägen i Köttkulla. Här startar de tävlande, samt växlar och går i mål. Jörgen Larsson är ordförande i organisationskommittén för U10-mila och han säger att mycket börjar komma på plats.

– Vi har fållorna till växlingen på gång, vi har speakertornet som börjar komma på plats och vi har fått upp lite tält för mat och så.

Ungdomens tiomila är en av världens största ungdomsturneringar i orientering. Startskottet går 18.00 på fredag kväll och över 200 personer arbetar under veckan med att få arrangemanget att flyta på felfritt. Till exempel ska cirka 90 militärtält sättas upp för att kunna husera en del av de 1800 deltagarna.

Tävlingen varvas på fyra olika platser varje år och den 33:e upplagan arrangeras i år alltså av Ulricehamns OK och OK Tranan. Jörgen Larsson säger att de ligger bra till tidsmässigt.

– Vi får väl leva i den illusionen ett tag till, säger han. Nä, men än så länge är vi på banan. Vi saknar en del material som kommer i morgon, men det börjar arta sig.

Max Sommerstein
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.