Annons
Nyheter

Syskonen Bashota till Kalle Anka

Två till riksfinal blev facit för Uricehamn vid regionsfinalen i Kalle Anka cup.
Nyheter • Publicerad 9 juni 2010
Ilir Bashota
Ilir BashotaFoto: Henrik Erickson
Donika Bashota
Donika BashotaFoto: Henrik Erickson

När riksfinalerna i Kalle Anka cup avgörs i Båstad efter midsommar så är det två spelare från Ulricehamns TK som är med i startfältet. För när regionsfinalerna spelades i helgen så tog Donika Bashota hem segern i den ena poolen för F15 och hon får sällskap i bilen ner till Skåne av lillbrorsan Ilir, som krossade allt motstånd i P11 grupp 1.

– Vad jag vet har det inte hänt tidigare i klubbens historia att vi haft två spelare samtidigt i riksfinalen. Absolut inte ett syskonpar i alla fall, säger tränaren Mattias Nygren.

Annons

Donika var klart överlägsen i sin grupp och vann den utan setförlust. Klubbkompisen Beata Edlund pressade Donika i andra set när de två möttes och hade faktiskt setbollar men Donika krånglade sig ur knipan och vann i tiebreak.

Ilir Bashota släppte fem game på sina (nästan) tre matcher och var förstås helt ohotad till gruppsegern och den därtill hörande platsen i riksfinalen.

Elias Knutsson vann två matcher i P11 grupp 2 men föll ändå klart mot gruppvinnaren Philip Wallin från Lidköping.

Inte heller Filippa Edlund, Simon Håkansson eller Lejla Mujakovic tog sig vidare till riksfinalerna.

– Man skall komma ihåg att de mötte de bästa i hela regionen och att UTK hade sju spelare här är ett bra betyg för oss, säger Mattias Nygren.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons