Nyheter

Svensk till Tingsryd

Mikael Svensk har skrivit på ett ettårskontrakt för Tingsryd, nykomlingar i HockeyAllsvenskan.
– Det var dags för en ny utmaning.
Nyheter • Publicerad 4 maj 2010
Mikael Svensk.
Mikael Svensk.Foto: 

Tre säsonger i Örebro fick räcka. Nu har 27-årige backen Mikael Svensk bestämt sig för att spela i Tingsryd. Främsta anledningen till att det blir spel i den klassiska småländska klubben är lagets nye tränare Mikael Tisell.

– Jag hade honom som tränare två år i Halmstad. Han ringde och ville verkligen ha dit mig så det kändes jättebra. Det här känns som en riktigt bra lösning för mig.

Svensk förklarar att han genom klubbytet hoppas att han kommer i rätt riktning igen. För hans del handlar det om att fortsätta utvecklas och börja tro på sig själv igen.

– Det är skönt att ha en tränare som verkligen tror på en. Visst kände jag förtroende när jag spelade i Örebro också men nu är det verkligen dags för något nytt för att få tillbaka suget. Mycket hänger på mig själv såklart.

Mikael Svensk inledde senaste säsongen i Örebro men blev i början av året utlånad till Haparandalaget Asplöven i division 1.

– När man spelade där var det långa resor till bortamatcherna. Nu blir det helt annorlunda. Då var man även långt ifrån Ulricehamn. Jag ser det som en bonus att jag kommer närmare hem även om det inte har spelat någon större roll i mitt beslut.

Svensk ser fram emot kommande säsong i laget som hade ett snitt på 3000 åskådare i kvalet upp till HockeyAllsvenskan.

– Serien kommer att vara riktigt bra med mycket intressanta matcher och derbyn. Jag tror att vi kommer att ha ett slagkraftigt lag. Det här ska bli riktigt kul.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.