Nyheter

Svärd satsar vidare

Det blir långloppssatsning i ytterligare två år.
– Jag vill inte avsluta karriären med en sjundeplats i Vasaloppet, säger Oskar Svärd.
Nyheter • Publicerad 15 april 2010
Oskar Svärd skidar vidare i två år till. I vilken klubbdress återstår att se.
Oskar Svärd skidar vidare i två år till. I vilken klubbdress återstår att se.Foto: 

Med årets säsong i princip avklarad så har Oskar Svärd tagit beslutet om sin fortsättningen som långloppsåkare på högsta elitnivå.

– Jag fortsätter med det här i två år till och det beror på tre orsaker – jag har fortfarande motivationen kvar, har utvecklats som skidåkare under året och att det känns tråkigt att avsluta karriären med att bli sjua på Vasaloppet, säger Oskar.

Du är alltså beredd att lägga ner lika mycket träningstid i två år till?

– Det kanske inte räcker med samma mängd eftersom konkurrensen har ökat de senaste åren. Långloppstävlandet har verkligen utvecklats sedan jag började åka och även jag har blivit en mycket bättre åkare med åren. Om jag hade varit så här bra när jag började med långlopp så hade det blivit ännu fler segrar.

För vilken klubb kommer du att åka?

– Det är inte klart än. Jag har flera alternativ att jobba med men det kommer att ta ett tag till innan alla bitar fallit på plats.

Är Ulricehamns IF ett alternativ?

– En lösning i Ulricehamn är ett alternativ. Jag har pratat med Rolf Engberg och Conny Kjellberg från UIF men vi får se hur det blir.

Det återstår två skidlopp för Oskar, ett hemma i Vålådalen och så det numer traditionella långloppet på Island. Därefter är skidåkandet definitivt över för säsongen och då blir det orientering i UOK för Oskar.

– Jag skall springa Jukola–kavlen och kanske någon tävling till. Men i övrigt blir maj en månad då jag tar det lugnt och laddar inför skidträningen som börjar i juni, säger Oskar Svärd.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.