Annons
Nyheter

Svärd grejade klassiskt rekord

Med tiden 1.57 (en timma och 57 minuter) på Lidingöloppet klarade Oskar Svärd från Tvärred rekordtiden för en svensk klassiker med god marginal.
Nyheter • Publicerad 27 september 2014
Oskar Svärd var inte i fokus när han kom samtidigt i mål som damvinnaren Annelie Johansson. Men han slog rekordtiden i En svensk klassiker.
Oskar Svärd var inte i fokus när han kom samtidigt i mål som damvinnaren Annelie Johansson. Men han slog rekordtiden i En svensk klassiker.Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Skidlöparen Svärd visade sig ha tillräckligt med kraft i benen för att gå under två timmar på Lidingöloppet. I och med det gick han också under 14 timmar totalt på Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimmet och Lidingöloppet i obruten följd.

Det var en mycket stum och sliten Svärd som närmast stapplade i mål på Grönsta gärde på Lidingö på lördagseftermiddagen. Han gjorde det för övrigt en meter före damvinnaren i loppet, Annelie Johansson från IK Ymer i Borås. Johansson vann UT-milen i Ulricehamn 2013.

Annons

UIF-skidåkaren Erik Wickström, SOK Knallen, var snabbare än Svärd och noterades för 1.54.07.

Nina Hagman, som UT porträtterade i lördagstidningen, blev 59:a i damklassen på dryga 2.25.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons