Annons
Nyheter

Storseger för UIF

Säsongens hittills största seger tog Ulricehamn mot Kållered, vinst med 6–2. De tre poängen gjorde att UIF klev förbi Kållered i tabellen.
Nyheter • Publicerad 26 november 2014

– Det kändes skönt att inte behöva stå på tårna under hela tredje perioden, säger UIF:s tränare Daniel Elofsson efter segern.

Fem minuter in i den sista perioden satte Marcus Lundgren 5–1 till UIF och då försvann matchnerven och Elofsson kunde sänka ned axlarna i båset.

Annons

– En rättvis seger även om det inte är någon höjdarinsats från vår sida, säger Elofsson.

Han är nöjd med att spelarna höll sig till spelplanen under de två sista perioderna och det i kombination med att pucken studsade UIF:s väg vid några avgörande situationer gjorde att Ulricehamn kunde vinna relativt ohotat.

Under en sekvens på drygt en och en halv minut i den andra perioden gjorde UIF två mål och gick från 2–1-ledning till 4–1.

– Vid vårt 3–1-mål ramlar en av deras spelare och Christoffer Ferm får pucken och vi kommer i ett två mot ett-läge. Vårt fjärde mål tar på Robin Thorstenssons skridsko och in, säger Elofsson.

UIF-tränaren ber inte om ursäkt för storsegern, han tycker att hans lag presterade stabilt spel.

UIF är hårt drabbat av skador och sjukdom och mot Kållered saknades tre backar, Mikael Svensk, Rickard Thorstensson och Viktor Svensson, det gjorde att både Oskar Bygård och Marek Wypasek fick mönstra på som försvarare. Framåt fattades Dennis Landgren och Erik Hallin

– Vi fick precis ihop tre femmor och det ska bli skönt att det snart är uppehåll och vi kan satsa på att träna och bli skadefria, säger Elofsson.

Noterbart är att målvakten Tim Norén räddade en straff i slutet av mittperioden och han fortsätter därmed att var något av en specialist på straffar, Norén har knipit åtta av nio straffar i höst.

Kållered–UIF 2–6 (1–1,0–3,1–2)

Första perioden

Mål: 1–0 (11,17) Jonas Sjögren ass. Oskar Räihä och Viktor Carlén, 1–1 (16,42) Anton Netterberg ass. Patrik Andersson.

Skott: 13–17

Utvisningar: KSK:5x2, UIF:1x2

Andra perioden

Mål: 1–2 (4,48) Christoffer Ferm ass. Christopher Brorsson och Linus Tisell, 1–3 (10,06) Christopher Brorsson ass. Christoffer Ferm, 1–4 ( Robin Thorstensson ass. Patrik Andersson och Christopher Brorsson.

Skott: 6-9

Utvisningar: KSK:Inga, UIF:1x2,1x10

Tredje perioden

Mål: 1–5 (5,45) Marcus Lundgren, 2–5 (13,58) Felix Andersson ass. Jonas Sjögren och Petter Liedberg, 2–6 (19,11) Oskar Bygård ass. Marcus Lundgren och Linus Drott.

Skott: 9-7

Utvisningar:KSK:1x2,2x5,2x20, UIF:1x2

Skott totalt: 28-33

Publik: 62 personer

UIF:s lag: Tim Norén (Tobias Nilsson) - Oskar Bygård, Victor Kilén, Marcus Lundgren, Sebastian Meijer, Linus Drott - Mattias Rydholm-Allard, Alexander Johansson, Christoffer Ferm, Christopher Brorsson, Linus Tisell - Anton Netterberg, Marek Wypasek, Patrik Andersson, Robin Thorstensson, Robin Melltoft.

Patrik Andersson

Victor Kilén

Christopher Brorsson

UT-delade av Daniel Elofsson

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons