Annons
Nyheter

Storpublik såg Sävehof vinna stort

Sävehof kom, sågs och segrade stort. Nästan 600 personer fanns på plats i sporthallen när Sveriges bästa damhandbollslag intog Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2014
Elin Karlsson ordnade ett av Sävehofs många mål inför välfyllda läktare i sporthallen.
Elin Karlsson ordnade ett av Sävehofs många mål inför välfyllda läktare i sporthallen.Foto: Carina Carlzon

En mindre kö ringlade sig fram mot den inre entrén i sporthallen när det återstod knappt 30 minuter till matchstart.

– Vi har sålt 500 biljetter i förväg men det verkar vara en del som köper direkt i kassan, säger Henrik Lindgren i KFUM Ulricehamn.

Annons

Den exakta publiksiffran för elitseriematchen mellan Sävehof och Spårvägen landade så småningom på 545 personer.

En bra siffra med tanke på att UIF hockey samtidigt spelade en viktig match mot Nässjö och lockade drygt 200 åskådare till Lassarinken.

Sävehof har inte förlorat en elitseriematch sedan 15 februari 2012 och hade inte en tanke på att göra det mot Spårvägen heller.

De gulsvarta öste på framåt direkt och efter knappt sex minuter spelade var ledningen 5–0 och motståndarna tog timeout.

Vid Spårvägens andra anfall klappade Hanna Fogelström i Partillelaget igång publiken som stöd i försvarsspelet och det taktfasta klappandet verkade hjälpa – Spårvägen gjorde sitt första mål när det hade spelats åtta minuter.

Ulricehamnspubliken verkade dock även vilja se Stockholmlaget få utdelning framåt för de blev kraftiga applåder när de väl hittade in med bollen i nät.

Nu var det ganska sällan det hände. Spårvägen gjorde inte ens hälften så många mål som Sävehof och matchen slutade förkrossande 41–19 till svensk handbolls dominanter.

KFUM-fostrade Linnéa Efraimsson fanns inte med i Sävehofs lag och får vänta på sin A-lagsdebut. Hon följde matchen från läktaren och var övertygad om att få se sin klubb vinna. Den enda frågan hon hade var med vilka siffror de skulle segra.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons