Annons

Storhelg för orienteringen – dubbla tävlingar

Orienteringsvåren har varit ovanligt kort. Men nu smäller Gällstadbygdens SOK och Ulricehamns OK till med dubbla tävlingar i helgen.
orientering • Publicerad 4 maj 2018

GSOK är först ut med sin tävling utanför Rånnaväg på lördagsförmiddagen.

– Det var länge sedan vi hade en tävling just i det här området. Och tävlingscentrum har vi aldrig haft på precis den här platsen. Det är verkligen naturskönt, säger tävlingsledaren Morgan Bodin.

Annons

Han är tacksam för att de båda tävlingarna i Ulricehamns kommun har hamnat samma helg, så att man kan dra nytta av varandra.

– Orienterare åker gärna långt om det är två tävlingar. Särskilt som den här sena våren har varit, med många inställda tävlingar. Och vädret ser ju ut att bli fantastiskt, säger Morgan Bodin, som hoppas att deltagarantalet ska ticka över 600 med direktanmälningarna i dag.

Ännu fler kommer att springa UOK:s tävling vid bergtäkten utanför Marbäck på söndagen. Stefan Spetz är förväntansfull tävlingsledare.

– Tävlingscentrum är inne i själva bergtäkten, där man krossar gruset. Det är lite annorlunda, men underlaget är hårt och bra. Man kör inte fast, säger han.

Även söndagens tävling går i en terräng som inte har nyttjats på länge.

– Kartan är några år och vi har tidigare valt att inte rita om den. Men nu har vi gjort det på delar av den. Det är väldigt fin skogsterräng säger de som har varit ute.

Vad tror du deltagarantalet landar på?

– Blir vädret bra kan vi nog landa på 800–850 totalt. Det finns ett uppdämt behov efter den här våren, säger Stefan Spetz.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons