Annons

Stor guide: Så får du en lyckad världscup

Fler toaletter och fler kiosker men däremot färre hamburgare och inte lika många koppar kaffe. Världscuporganisationen har skruvat på konceptet sedan sist – här är bästa tipsen för att få en ultimat världscuphelg.
LÄNGDSKIDOR • Publicerad 25 januari 2019 • Uppdaterad 27 januari 2019

Maten

– Vi har ändrat om en del i flödet av hamburgarserveringen eftersom det inte riktigt funkade som vi hade tänkt. Inför 2017 fanns det ingen annan arrangör som hade haft så många besökare så det var svårt att beräkna. Vi hade kollat med O-ringen och Falun som rekommenderade ett visst sätt men det funkade inte för oss. Vi hade helt enkelt för få grillar så det tog stopp. I år kommer vi att få hjälp från Hemvärnet som ska för-grilla hamburgarna för att det ska gå smidigare och så grillar vi på hamburgarna det sista. Hemvärnet gör även soppan. Man får räkna med lite köer men det ska gå smidigare den här gången, säger Tina Johansson Waltersson, serviceansvarig.

Annons

Största lärdomen vad gäller servicen?

– Vi fick slita hårt med att få ut alla saker till kioskerna. Nu har vi större lager ute vid kioskerna vilket är en klar förbättring. Sist hade vi ingen aning om vad som väntade så i år har vi helt klart stärkt upp, säger Tina Johansson Waltersson.

Antalet kiosker har även utökats och i år finns också en food court med mat från tre lokala restauranger.

Snabbaste mattipset: Ta med egen matsäck och slipp alla köer.

Serveringen av hamburgare gick trögt under förra världscupen. I år har man förändrat systemet för att göra det smidigare.
Serveringen av hamburgare gick trögt under förra världscupen. I år har man förändrat systemet för att göra det smidigare.Foto: Sune Broman

Toaletter

I år har antalet toaletter utökats till 149 stycken och 84 pissoarer.

– Förra gången hade vi egentligen inte för få toaletter eftersom ingen av dem var full – men vi har ändå ökat antalet för att minska på köerna eftersom många kommer att vilja gå samtidigt. Totalt är det 70 toaletter fler än sist.

Det fanns tillräckligt med toaletter under förra världscupen – men det blev ända köer eftersom alla ville gå samtidigt i pauserna mellan loppen.
Det fanns tillräckligt med toaletter under förra världscupen – men det blev ända köer eftersom alla ville gå samtidigt i pauserna mellan loppen.Foto: Pernilla Rudenwall

Tiden

– Vi öppnar nästan fyra timmar före start och det var ett jämnt flöde sist – köerna stod aldrig still men borde vara ännu bättre i år eftersom loppen börjar lite senare. Var ute i god tid om du vill ha en bra plats, för det kommer att bli mycket folk, säger Tina Johansson Waltersson.

På lördagen öppnar entréerna klockan 8.00 och på söndag 7.30.

After ski på världscupen 2017.
After ski på världscupen 2017.Foto: Pernilla Rudenwall
Annons

After ski

Man har skapat fler kö-fållor in till after skin för att undvika för långa köer.

– Det kommer att bli köer ändå eftersom alla ska till after skin samtidigt men förhoppningsvis blir det lite bättre i år, säger Tina Johansson Waltersson.

After skin öppnar klockan 15.00 på lördag.

Publiktrycket vid Ryckåsen väntas bli minst lika maffigt som sist.
Publiktrycket vid Ryckåsen väntas bli minst lika maffigt som sist.Foto: Anna Claesson
En av storbildsskärmarna som kommer att hjälpa publiken att hänga med.
En av storbildsskärmarna som kommer att hjälpa publiken att hänga med.Foto: Pernilla Rudenwall

Kläder: Varmt, bekvämt och vattentätt får bli ledorden. Givetvis i svenska färger...

Parkering: Följ parkeringsanvisningarna som ges och undvik att snurra in i stan för att slippa trafikkaos. Bor du i stan? Lämna bilen.

Världscupen, publik
Världscupen, publikFoto: Sune Broman

Ovärderligt i packningen: Skavsårsplåster, något att stå på –för att slippa bli kall om fötterna, extra tröja och vantar. Och givetvis en termos med något varmt i.

Kom ihåg: Ta med allt skräpet hem!

Anna ClaessonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons