Annons
Nyheter

Stjärnsmäll för Dalstorp

När Dalstorp skulle göra rycket så tog Skottfint över spelet och avgjorde kvalmatchen på en minut.
Nyheter • Publicerad 2 oktober 2010
Johan Einarsson jagade framåt men fick inte till det riktigt i avsluten.
Johan Einarsson jagade framåt men fick inte till det riktigt i avsluten.Foto: Leif Fjellström

Det blev en tung förlust för Dalstorp när kvalet till division III inleddes. BK Skottfint vann ganska ohotat med 2–0 hemma på Ruddalens konstgräs och det efter en match som egentligen inte blev alls som förväntat.

– Jag kan inte riktigt förklara vad som hände men i andra halvlek så var det vi som vek ner oss, säger tränaren Lennart Josefsson.

Annons

– I paus så var vi överens om att satt fart på boll och spel så hemmalaget skulle få svårt att hänga med. Men det blev inte alls den utvecklingen.

I förhandssnacket så var det att hemmalaget skulle vara som farligast under första kvarten och sedan skulle Dalstorp komma in i matchen. Men i stället så var det DIF som svarade för spelet från start och hade det större bollinnehavet. Fast det ledde aldrig till några hetare chanser. Närmast var Tobias Lund med en nick i ribbans överkant.

Däremot så skapade Skottfint jättelägen vid varje fast situation och det var bara tur och en bra målvakt som såg till att det inte var hemmaledning i halvtid.

I andra så var det en klar scenförändring. Veteranerna i hemmalaget tog över helt medan de orutinerade unga lirarna i DIF försvann så gott som totalt.

Målspottaren Henrik Blixt tryckte till Joakim Alexandersson i exakt rätt ögonblick innan psset kom och kunde sedan enkelt göra 1–0. Minuten senare så rundade ex–allsvensken Peter Olofsson målvakten och rullade in 2–0.

Skottfints seger var odiskutabel och det märktes att det fanns många matcher på hög nivå i benen på hemmaspelarna.

– Det här blir svårt att reparera men vi får sikta på att vinna de två återstående matcherna och hoppas resultaten går vår väg, säger Lennart Josefsson.

UT-märkta DIF

3 Jesper Einarsson

2 Christian Magnusson

1 Henrik Persson

UT–delade av Leif Fjellström

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons