Annons
Nyheter

Stark Falk åtta i Lahtis

Hanna Falk gjorde sin bästa världscuptävling på flera år när hon knep åttonde plats i fristilssprinten i Lahtis.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2014

Ulricehamnstjejen imponerade redan från start och hade sjätte bästa tid i den inledande prologen. Det gav henne gynnsamt motstånd i kvartsfinalheatet, dit endast kompisen Jennie Öberg kvalat in med en bättre tid. Men skillnaden dem emellan var bara 13 hundradelar.

När det väl blev dags att köra kvartsfinalen var Falk den starkare av svenskorna. Inte nog med att hon för första gången för säsongen tog sig vidare från en världscupkvartsfinal, hon vann den dessutom klart. Marginalen till tvåan Sophie Caldwell, USA, var 22 hundradelar.

Annons

Falk gjorde inte bort sig i semifinalen heller, men det räckte inte riktigt till final. Det gick helt enkelt inte tillräckligt fort i heatet som vanns av OS-vinnaren Majken Caspersen Falla före slovenskan Katja Visnar. Som fyra i mål hade Falk 26 hundradelar upp till Visnar och tiden räckte inte till jämfört med den andra, betydligt snabbare semifinalen.

Marika Sundin, som slog Hanna Falk med en hundradels sekund i semifinalen, blev bästa svenska på sjunde plats. Men för UIF-åkaren var åttondeplatsen ett fint formbesked och ett kvitto på att hon är tillbaka i världseliten. I semifinalen tog hon också en fin skalp genom att vara före världsstjärnan Marit Björgen i mål.

Sprintcupledaren Kikkan Randall, USA, vann finalen, före Visnar och Caldwell.

På onsdag väntar klassisk världscupsprint i norska Drammen. Hanna Falk lär finnas på startlinjen även då.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons