Nyheter

Spurt mellan klubbkompisarna

Alice Lundberg och Felicia Järsenholt trotsade regnet och deltog i UOK-tävlingen som hölls i helgen.
Nyheter • Publicerad 11 maj 2010
Målmedvetet: Trots en vrickad fot bet Alice Lundberg (till höger) ihop och tog upp kampen mot UOK-klubbkompisen Felicia Järsenholt som var fyra minuter snabbare ute på banan.
Målmedvetet: Trots en vrickad fot bet Alice Lundberg (till höger) ihop och tog upp kampen mot UOK-klubbkompisen Felicia Järsenholt som var fyra minuter snabbare ute på banan.Foto: Labrini Stavrekas

Anmälningarna till UOK:s medeldistanstävling i helgen var färre än väntat. Mycket av förklaringen låg i att andra lite större tävlingar anordnades samtidigt. Men de orienteringssugna som kom till start trotsade regnet och kylan. Felicia Järsenholt och Alice Lundberg var två av deltagarna. Tjejerna tävlade i klassen D10 där endast fyra deltagare var anmälda. 10-åriga Alice startade några minuter före Felicia, som var ett år yngre. Vid den sista av de tio kontrollerna började spurten mellan tjejerna. Precis i kurvan upp mot målrakan vrickade Alice foten men det var ingenting som hindrade hennes framfart.

– Det gör ont i foten men det var bara till att fortsätta springa, säger hon.

Väl i mål kunde duon pusta ut efter en sträcka som enligt de båda inte var så svår.

– Svårast var att det inte gick att följa stigarna ibland, förklarar Alice.

Felicia vann klassen, en och en halv minut före Maja Kindlund från OK Tranan. Alice kom på en tredjeplats och var nöjd över det.

– Jag tappade tiden vid den femte kontrollen eftersom jag tog helt fel väg men det gick bättre än jag trodde, säger hon.

Felicia tillägger:

– Jag trodde att det skulle vara svårare.

För två år sedan började duon med orientering, en sport som de tycker är spännande.

– Man får springa, tänka och kolla kartan, det är roligt, avslutar Felicia.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.