Nyheter

Sprint-SM Eriks närmsta mål

Efter en förlorad säsong där sjukdomar stoppade Erik Öhlund från VM och EM satsar han i år på att komma tillbaka till internationella tävlingar.
Nyheter • Publicerad 5 april 2011

I helgen var UOK:s Erik Öhlund på uttagningsläger i Skåne till militära-VM i Brasilien. Han vann H21-klassen och kan redan nu ställa in sig på en resa till Sydamerika i sommar.

Men det är inte militära-VM som Erik har i tankarna när han pratar om internationella tävlingar det här året.

– Med den nya förbundskaptenen Håkan Karlsson är landslagsgrupperna mer öppna än de varit tidigare, säger Erik.

För Öhlunds del passar nyordningen väldigt bra då han inte presterat toppresultat under de två senaste säsongerna och vill få möjlighet att jobba sig in i landslaget igen.

– Jag hoppas på bra resultat under sprint-SM på Gotland om två veckor och veckan därefter är det elitserietävling i Jönköping, säger Erik.

Han har varit med på två av tre landslagsaktiviteter under det här året. I Göteborg var över 100 personer med på en öppen träningshelg och på Sicilien i mars var det tolv löpare som fokuserade på typisk sprintträning.

Förutom träning är mat och vila högprioriterade områden i Eriks orienteringsupplägg. Blodtester för ett och ett halvt år sedan visade på vissa vitamin- och mineralbrister. Bristerna i sig låg bakom de många sjukdomstillfällena.

– Nu vet jag hur viktigt det är att jag äter rätt och sover ordentligt. Sköter jag det kommer jag inte bli sjuk lika ofta som tidigare.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.