Nyheter

Spännande vecka väntar UIF

En spännande vecka väntar när hockeykvalet avgörs.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2009

Efter en veckas speluppehåll är det dags för UIF att inleda den andra halvan av kvalet. Målet är förstås att vara ett av de två lag som får spela i division I nästa säsong och i halvtid är UIF just tvåa fyra poäng efter ledande Halmstad. Men det är bara en poäng ner till jagande Mörrum och Jonstorp och det kommer att bli en spännande vecka innan UIF spelat färdigt för säsongen. Förhoppningsvis har man klarat målsättningen på egen hand och därmed slippa en nervös väntan på den sista omgången då man står över.

– Vi har tränat måndag och tisdag, varit lediga onsdag och torsdag, för att därefter avsluta med träning fredag och lördag, säger tränaren Hsse Hansson inför omstarten.

Analysen av de spelade matcherna är att man gjort två dåliga förstaperioder och som sedan följts av bra spel mot respektive motståndare (Mörrum och Halmstad), en helgjuten insats (Helsingborg) samt en riktigt dålig match mot Jonstorp.

– Mot Jonstorp var vi mentalt inte ens där. Kanske att vår storseger över Helsingborg (6–0) och Halmstads över Jonstorp med samma siffror fick killarna tro att det var en enkel match. Dessutom visade det sig att vi hade influensa i laget och som bidrog till att vi inte kom upp i normal nivå. Men för det skall vi inte förlora med 1-7, säger Hasse Hansson.

– Sett till helheten så har vi visat att vi kan vara riktigt riktigt bra. Men också att vi behöver höja vår lägstanivå.

I morgon är det dags för returen mot Mörrum uppe i Lassarinken. Seger med 5–2 i bortamötet och därmed revanschsugna Blekingespelare på besök.

– Jag har sagt till killarna att vi gjorde en dålig förstaperiod mot Mörrum och att vi nu varit med om det. Därför behöver vi inte göra om den erfarenheten, förklarar Hasse Hansson.

Inför omstarten är alla spelare i träning, även Daniel Elofsson (fot och Rickard Thorstensson (knä) och hur laget formeras mot Mörrum får de sista träningarna utvisa.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.