Nyheter

Spångsjö ska lyfta Å/T

Mittfältsmotorn Christian Spångsjö är tillbaka i Å/T. Han kan vara skillnaden som lyfter laget igen efter degraderingen.
Nyheter • Publicerad 2 april 2010
Nu är Christian Spångsjö tillbaka i laget och kan visa vägen för de yngre.
Nu är Christian Spångsjö tillbaka i laget och kan visa vägen för de yngre.Foto: 

I fjol åkte Åsarp/Trädet ur division III Mellersta Götaland. Det blev inte definitivt klart förrän i sista omgången, även om det då behövts någon form av mirakel för att målskillnaden skulle blivit till Å/T:s fördel. Men frågan är väl om inte Å/T:s öde i praktiken avgjorde 20 maj på Grimsborg. För då fick Christian Spångsjö en smäll på sin skadade fot och kunde sedan inte spela förrän slutomgångarna i september. Och då med en fot som fortfarande gjorde ont och som hämmade Christian ordentligt.

Fram till den ödesdigra matchen mot Grimsås hade Å/T tagit åtta poäng på fem matcher – på de kommande 17 lyckades man bara skrapa ihop elva poäng till.

För dåligt statistiskt underlag? Gå då ytterligare ett år tillbaka och kolla Å/T:s debutår i division III. Då blev det, med Christian Spångsjö på planenen, en fjärdeplats i tabellen.

Nu är Christian tillbaka på träningarna, även om foten inte är helt hundra.

– Skadan har hållit i sig tills nu men jag vet fortfarande inte vad det var som gick sönder. Jag har varit hos doktorer, chiropraktiker, sjukgymnaster, ortopeder – alla specialister säger olika saker. Nu säger sjukgymnasten att det är ok att spela men börjar det göra ont så skall jag kliva av, säger Christian.

– Fortfarande är jag rädd att jag skall slå upp skadan och tar det lite försiktigt, men egentligen är det nog mest en psykisk fråga. Det har blivit allt bättre under träningsmatcherna och till seriestarten skall det nog vara helt ok.

Hur är stämningen i laget inför comebacken i fyran?

– Tycker den är mycket positiv, men så är det ju alltid hos oss. Det är stoj, livat och mycket skämt i omklädningsrummet. Dessutom har vi en ny tränare och det påverkar ju oss också positivt.

Det blev alltså ett lyft med tränarbytet?

– Christian Joelsson var absolut ingen dålig tränare i Å/T men många av spelarna har bara haft honom som tränare. Med Claes kan de därför ta ett steg till i utvecklingen. Jag har också tagit till mig mycket kunskap från honom och jag tror att alla är positiva till Claes.

Nu tränar ni tre gånger i veckan mot tidigare två?

– Det är bara nu under försäsongen. När serien drar igång så blir det nog träning två gånger i veckan och det känns bra i alla fall för mig.

Ingen risk att ni inte orkar matcherna ut?

– Jag tror inte det fanns något lag som var bättre tränat än vad vi var i fjol. De passen vi kör är riktiga träningar och ordentligt långa.

Blir ni topplag i år?

– Vi har en ung trupp där de yngre tagit flera steg framåt och kommer att göra ett bra jobb i fyran. Det är svårt att säga hur bra vi blir men att vinna serien är svårt. Bland de fem i topp bör vi nog ändå vara.

Född: 1984

Bor: Falköping

Familj: Sambo Lena och dotter Alva

Jobbar: Säljare i familjeföretaget

Fotbollskarriären: Å/T

Tidaholms GIF

IFK Falköping

Å/T

Styrka som spelare: Bollvinnare med offensiva kvaliteter

Bästa tid på Vasaloppet: 10.40.14 (2010)

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.