Annons
Nyheter

Snöpligt slut i Nittorp

Efter två perioder var matchen i Nittorp över. En spricka i isen fick lagen att avbryta spelet.
Nyheter • Publicerad 28 oktober 2010
De båda lagkaptenerna konstaterar att isen är för dålig för fortsatt spel.
De båda lagkaptenerna konstaterar att isen är för dålig för fortsatt spel.Foto: Leif Fjellström

Det blev en högst oväntad upplösning på matchen mellan Nittorp och Sörhaga/Alingsås. När lagen kom ut till spel efter andra periodpausen så upptäcktes in spricka i isen vid hemmalagets utvisningsbås. Den bedömdes som alltför farlig för att domaren skulle blåsa igång spelet och därför förlängdes pausen med 20 minuter för att funktionärerna skulle hinna laga isen.

Men när lagen återigen gjorde sig beredda för spel så kunde de bara konstatera att sprickan i isen fortfarande var kvar. Då valde domaren, Daniel Alm från Tvååker, att låta lagen själva få avgöra om de ville slutföra matchen eller spela om den vid ett senare tillfälle. Efter lite palaver och överläggningar så ansåg ledningarna för båda lagen att det var lika bra att avbryta, ett beslut som domare Alm helhjärtat ställde sig bakom.

Annons

– Det finns ingen anledning att spelarna skall riskera allvarliga skador för att isen gått sönder men jag ville ändå att de skulle få ta beslutet själva, säger Daniel Alm.

Nu blir det Region syd som får besluta om när ett omspel skall ske men med all sannolikhet efter att de båda föreningarna fått säga sitt om ett nytt datum.

Ställningen i matchen efter två perioder var 2–1 till hemmalaget och båda lagen skall nog vara glada att det blir en ny match. Sörhaga/Alingsås vill förstås gärna slippa ett underläge efter två perioder medan Nittorp nog vill reparera sin enbarmliga insats i den avbrytna matchen. För det var i sanningens namn en minst sagt bedrövlig tillställning och frågan är väl om inte publiken är mest tacksam över avbrottet, eftersom chansen finns att det blir en trevligare tillställning nästa gång.

Inga biljetter hans det delas ut till åskådarna och därför blir det fritt inträde när matchen kan spelas över tre perioder. Om isen håller, vill säga.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons