Annons
Nyheter

Snöpligt slut för UIF

En säsong som gick över förväntan fick trots allt ett något snöpligt slut för Ulricehamns IF.
– Vi ville gärna gått till kvalserien. Men nu tittar vi framåt, säger Tony Bäckström från sportgruppen.
Nyheter • Publicerad 27 mars 2012
Tony Bäckström jobbar i UIF:s sportgrupp och har nu fått sina nyckelspelare klara till nästa säsong.
Tony Bäckström jobbar i UIF:s sportgrupp och har nu fått sina nyckelspelare klara till nästa säsong.Foto: Leif Fjellström

Kvalserien till division I är inte färdigspelad men Ulricehamns IF har ändå kommit mycket långt i lagbygget inför nästa säsong.

– Vi har gjort klart på tre nyckelpositioner i och med att vi knutit upp Patrik Bilan, Mikael Svensk och Patrik Andersson inför nästa säsong, säger Tony Bäckström.

Annons

– Det känns oerhört bra eftersom det var mycket viktigt att de här pusselbitarna föll på plats så tidigt.

Ni hade klart med Tommy Johansen till den här säsongen men han drog till Norge?

– Nu finns det inga klausuler utan killarna spelar för oss den kommande säsongen tills dess den är över för klubbens del.

När Alvesta satte 3–2 i straffläggningen så satte smålänningarna samtidigt punkt för Ulricehamns IF:s hockeysäsong. Andraplatsen i serien var plötsligt heller inget värd efter två raka förluster i playoff 1.

– Vi gjorde ändå en fantastiskt bra säsong genom andraplatsen och det kändes lite surt att det tog slut i playoff, för vi hade gärna gått till kvalserien. Kanske att vi blev tagna på sängen när vi mötte Alvesta, som blivit sjua i södra serien, och vi fick en smäll på nosen. Men det var bra att killarna fått känna på detta, säger Tony Bäckström.

UIF fick alltså veta på hur det var att möta lag från södra tvåan och kunde konstatera att det är tuffare motstånd än det som bjöds i den norra serien. Dessutom så har man förstås följt hur konkurrenterna och kollegorna i Nittorp klarat sig i kvalserien och insett att det krävs en gedigen satsning för att ta sig upp en nivå och sedan kunna stanna kvar.

– Vår ambition är att nå division I men det målet känns lite avlägset just nu, eftersom vi först måste utveckla laget. Det tar två–tre år innan vi på allvar kan sikta uppåt men vi måste ha visionen och idén att gå upp.

Vad krävs för att utveckla laget?

– Jag tycker vi har en bra och proffsig organisation runt laget och inte minst på tränarsidan. När det gäller spelarna så är det mer träning som krävs och träningen inför kommande säsong börjar 16 april. Tre obligatoriska och två individuellt anpassade pass i veckan. Vi kommer att ta hjälp utifrån för att bedöma varje spelares behov. En fysiolog, som vi ännu inte vet vem det blir, skall se till så killarna får träna på det de behöver.

Får ni med killarna på detta?

Annons

– Ja. De ställer upp och jag upplever att det var länge sedan det var en så positiv anda i klubben som det är nu.

Jonathan Grennard är klar för nästa säsong.

Daniel Elofsson skall sommarträna men har inte gett klartecken för spel.

Jeff Axelsson och Niclas Larsson, som kom från HV71 inför den här säsongen, har erbjudits fortsätta i UIF.

Linus Bergman fortsätter.

Kristoffer Sigurd är osäker. Han bor i Borås men jobbar i Svenljunga och resorna är dryga.

Linus Drott vill spela med kompisarna i HC Dalen men UIF vill gärna ha honom kvar och för en dialog med honom.

Emil Ivarsson, nyförvärv från Skara, har i nuläget inte fått något erbjudande om fortsättning.

Sebastian Hellman var (citat): "en jättebesvikelse och finns inte i UIF kommande säsong".

I övrigt så har inte UIF fått några signaler om spelare som vill flytta på sig eller lägga av.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons