Annons
Nyheter

Skyttevallen sönderkörd av bil

Djupa spår efter bildäck och grästorvor som flugit flera meter i luften. Det var synen som mötte vaktmästaren Jan-Erik Magnusson när han skulle klippa gräset på Skyttevallen i fredags.
Nyheter • Publicerad 2 september 2014
?Folk som gör det här kan inte ha något i skallen.? säger Jan-Erik Magnusson, Södra Vings vaktmästare.
?Folk som gör det här kan inte ha något i skallen.? säger Jan-Erik Magnusson, Södra Vings vaktmästare.Foto: Privat

– Det är folk som har kört stoll på planen. Jag blir verkligen ledsen när jag ser sådant här, säger Jan-Erik Magnusson.

Förödelsen inträffade sent under torsdag kväll eller under natten till fredag.

Annons

Skyttevallen används av fem lag i Södra Ving som träningsplan och det kommer dröja fler veckor tills planen är helt återställd.

I lördags lades torvor tillbaka och Jan-Erik Magnusson har även klippt planen så gott det går.

I går kväll genomfördes de första träningspassen på den sönderkörda gräsmattan. Underlaget är långt ifrån hundraprocentigt men klubbens två seniorlag och de äldre ungdomslagen, de som spelar elvamanna, måste träna och då får de hålla till godo med en matta som är långt ifrån speldugligt skick.

Södra Ving har drabbats av bilmarodörer förut och både Skyttevallen och planen vid gamla stationshuset har blivit utsatta av okynneskörning tidigare.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons