Nyheter

Skånsk seger i Skydda open

Simon Malmberg från skånska Flommen är årets segrare i golftävlingen Skydda open. Titelförsvarande hemmaspelaren Robert Jonasson fick nöja sig med delad elfte plats den här gången.
Nyheter • Publicerad 24 augusti 2014

Simon Malmberg gjorde ett ryck redan under lördagens inledande rond, som han gick på 67 slag – fyra under par. Och under svåra förhållanden på söndagen var det bara han och tvåan Filip Olsson som mäktade med att gå på par. Segermarginalen blev till slut klara tre slag.

– Det har gått bra, väldigt bra. Regn är inte min specialitet, så jag är väldigt nöjd. Jag har väl någon tävling på Nordea som jag kanske är mer nöjd med, men det här är största segern hittills, säger Simon Malmberg.

Robert Jonasson var nöjd med sitt spel i 27 hål av 36 hål. Däremot ville puttarna inte trilla i den här helgen.

Sedan rasade allt med en trippelbogey på tionde hålet på söndagen. Den svaga avslutningen gjorde att Ulricehamnsspelaren fick nöja sig sju över par och delad elfte plats.

Tävlingens ende damspelare, Amanda Lindahl, gjorde en riktigt fin tävling. Hennes 74 slag på söndagen var det bara nio herrar som slog. Totalt blev det en delad 28:e plats för hemmatjejen. En stor prestation med tanke på att hon spelade från samma utslagsplats som herrarna.

88 spelare deltog i årets Skydda open på Ulricehamns golfklubb. Under det myckna regnandet på söndagen var det nära att slutronden fick avbrytas, men till slut kunde samtliga 36 hål genomföras.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.