Annons
Nyheter

Skadedrabbat UIF förlorade

Släkten är värst heter det och UIF fick känna på det när Alingsås/Sörhaga med tre före detta UIF-spelare i laget vann i Lassarinken.
Nyheter • Publicerad 2 november 2014

- Jag har inte varit så nervös inför en match på länge, säger Marcus Pettersson efter segern mot sina gamla lagkamrater.

Säsongen 2012/13 spelade han i UIF senast och de flesta spelarna är bekanta för honom då han har Ulricehamn som moderklubb.

Annons

Marcus Pettersson presenterade sig ordentligt i matchen med ett för Alingsås psykologiskt viktigt mål när det bara återstod åtta sekunder av andra perioden.

– Det var bara att sätta klubban i isen på den perfekta passningen, säger Marcus Pettersson.

Resultatet blev 3–1 till gästerna och när Pettersson sedan fick stänga matchen med mål i öppen kasse 17,30 in i tredje perioden var det klart att han var nöjd med återbesöket i Lassarinken. Han skänkte också en tanke till sitt gamla lag.

– De har ett bra lag på pappret, får de bara igång sitt spel ordentligt kan de klättra rejält i tabellen.

På pappret hade inte UIF sitt allra starkaste gäng mot Alingsås/Sörhaga. Saknades i laget gjorde Sebastian Meijer, Linus Drott, Victor Kilén, Christoffer Ferm och Rickard Thorstensson.

Ferms återbud kom så sent som efter värmning då han testade om ljumskarna höll. För de övriga spelarna är det skador, sjukdom och avstängning som hindrar från deltagande på isen.

– Jag tycker att de vi ställer upp med gör det bra, vi har lite otur framför mål men vi är med i matchen, säger UIF:s tränare Daniel Elofsson.

Matchen startade med öppet spel och det var målchanser åt båda håll inledningsvis. Marcus Lundgren fick ett friläge efter knappt fem minuter men gästernas målvakt kunde avvärja.

Första utvisningen i matchen drog Marek Wypasek på sig men Ulricehamn spelade bra i fyra mot fem, bland annat trampade Linus Tisell in och anfallszon och skapade en farlighet. Tobias Nilsson gjorde en högklassig räddning men i övrigt kom inte gästerna nära UIF-målet.

I spel fem mot fem hade Lundgren ytterligare ett bra läge och Oskar Bygård serverades fint av Mikael Svensk men UIF fick inte in pucken i mål.

Annons

Fullträff blev det istället för Alingsås som sköt in 0–1 precis när det såg ut som UIF hade klarat av matchens andra boxplay.

Perioden avslutades med att Dennis Landgren träffade både ribba och stolpe med samma skott.

UIF:s förmåga att pricka buren skulle visa sig fler gånger under matchen, i andra perioden var det Oskar Bygård som gjorde det och i den sista akten Patrik Andersson.

Alingås ökade på till en 2–0-ledning direkt i inledningen av den andra perioden och efter det skapade gästerna ett tryck mot Tobias Nilsson i UIF-målet. Nilsson visade att han förtjänade förstaspaden och gjorde fina räddningar.

UIF:s enda mål i matchen ordnade Oskar Bygård men det var Patrik Andersson som låg bakom fullträffen. Andersson tog in pucken i zon och med kroppsfinter tog han sig sedan förbi två motståndare. Målvakten släppte retur på hans avslut som därefter blev till mål genom Oskar Bygård.

UIF var på gång men det var då Marcus Pettersson klev in i handlingen.

I sista perioden jagade UIF en reducering och Dennis Landgren och Mikael Svensk hade fina möjligheter till mål men lyckades inte. När Nilsson lämnade kassen i 17:e minuten och Pettersson gjorde sitt andra mål för kvällen var matchen över.

De två övriga gamla UIF-spelarna i gästande laget var Erik Martinssons och Kristoffer Sigurd.

Ulricehamn–Sörhaga/Alingsås 1–4 (0–1,1–2,0–1)

Första perioden

Mål: 0–1 (17,18) Sebastian Mårtensson ass. Erik Martinsson och Niclas Mårtensson.

Skott: 13–12

Utvisningar: UIF:2x2, AHK:1x2

Andra perioden

Mål: 0–2 (0,36) Niclas Mårtensson ass. Sebastian Mårtensson, Kristoffer Köster, 1–2 (15,10) Oskar Bygård, ass. Marek Wypasek och Patrik Andersson, 1–3 (19,52) Marcus Pettersson ass. Mikael Löfgren och Erik Martinsson.

Skott: 14-12

Utvisningar: UIF:1x2, AHK: Inga

Tredje perioden

Mål: 1–4 (17,30) Marcus Pettersson.

Skott: 9-16

Utvisningar: UIF:2x2, AHK:3x2

Skott totalt: 36-40

Domare: Niklas Eriksson

Publik: 337 personer

UIF:s lag: Tobias Nilsson (Tim Norén) - Anton Netterberg, Mikael Svensk, Patrik Andersson, Oskar Bygård, Marcus Lundgren - Mattias Rydholm-Allard, Viktor Svensson, Dennis Landgren, Christopher Brorsson - Alexander Johansson, Marek Wypasek, Robin Thorstensson, Robin Melltoft. Övriga: Erik Hallin, Linus Tisell.

Marcus Lundgren

Patrik Andersson

Tobias Nilsson

UT-delade av Carina Carlzon

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons