Annons
Nyheter

Sjukdom grusar Markus förhoppningar

Med två veckor kvar till Vasaloppet så blev han förkyld. Nu vågar inte Markus Jönsson sikta högt i resultatlistan.
Nyheter • Publicerad 6 mars 2010
Foto: Arkiv/Leif Fjellström

För tre veckor sedan hade Markus Jönsson förhoppningar om en bra placering i Vasaloppet. Men förra helgen så var det hoppet nästan borta.

– Jag fick en infektion i kroppen lagom till Bessemerloppet. Först trodde och hoppades jag att det var en allergiattack men så väl var det inte, säger Markus.

Annons

Så med två veckor kvar till säsongens stora tävling så fick Markus lägga ner träningen och i stället inrikta sig på att bli kurant igen.

– Nu känns det helt ok igen men jag missade ju en veckas träning och jag vet ju heller inte hur infektionen har påverkat mig, säger Markus.

Kan åka för fullt nu?

– Man kan alltid åka för fullt men det viktigaste är ju att det går tillräckligt fort. Det vet jag inte om det gör eftersom det behövs en tävlingssituation för att jag skall få svaret. Dessvärre så tycker jag att jag inte återhämtar mig lika fort som tidigare och det kan betyda att jag har en bit kvar till formen.

Klarar du att upprepa din 28:e plats från förra året?

– Jag har aldrig haft något resultatinriktat mål utan strävat efter att få ha den rätta känslan i kroppen under loppet. Nu vet jag inte var jag står och därför vågar jag inte lova något. Mer än att göra det bästa av situationen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons