Nyheter

Simone vann touren

Trots en miss på ett par minuter så kunde Simone Niggli ohotad vinna Nordic orienteering tour.
Nyheter • Publicerad 28 juni 2010
Foto: Arkiv/Leif Fjellström

Den tredje och sista etappen av Nordic orienteering tour avgjordes i Raufoss i Norge. På programmet stod det medeldistans med jaktstart och på damsidan var Simone Niggli först ut i spåret med tre minuters försprång till tvåan Lena Eliasson. Eftersom terrängen var ganska stenig och sikten begränsad så hade Simone respekt inför sin uppgift, men taktiken var ändå solklar – försöka springa som vanligt men med några fler stopp för att ha koll på kartan. Det hjälpte inte vid tredje kontrollen där Simone gjorde ett parallellfel och hamnade alldeles för långt norr ut och ungefär två minuter försvann innan hon hittade rätt.Men det visade sig att Lena Eliasson också missat på den kontrollen och schweiziskans försprång var därför intakt. Resten av loppet gick problemfritt och Simone var över fem minuter före Annika Billstam, som tagit sig upp på andra plats i tävlingen.

Maja Alm gick ut som trea, var uppe på andra plats ett tag men fick släppa Billstam och Marianne Andersen förbi sig mot slutet och gick i mål som fyra.

Den tredje UOK–aren i loppet, Erik Öhlund, gick i mål som 27:e man i herrklassen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.