Nyheter

Sen vändning på Dalshov

Tvärred/Vegby är fortfarande utan seger den här säsongen. Dalstorp vände och vann derbyt hemma på Dalshov.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2010
Kristian Magnusson togs hårt av Tvärred/Vegbys spelare matchen igenom. Magnusson och hans Dalstorp fick ändå sista ordet och vann med 2-1.
Kristian Magnusson togs hårt av Tvärred/Vegbys spelare matchen igenom. Magnusson och hans Dalstorp fick ändå sista ordet och vann med 2-1.Foto: Henrik Erickson

Derbyt mellan Dalstorp och Tvärred/Vegby kom mycket att präglas av en minst sagt vattensjuk plan. Runt mittcirkeln var det i stort sett omöjligt att bedriva passningsspel längs marken och det gjorde att lagen sökte en hel del långbollar och spel längs kanterna.

Efter en relativt jämn och chansfattig första halvlek, där Dalstorp ända kändes lite vassare framåt, tog Tvärred/Vegby tag i taktpinnen i inledningen av andra. Rutinerade Peter Skantze och Per "Våge" Johansson hittade vägar genom Dalstorps mittfält och gav också gästerna lite mer smartness i det offensiva spelet.

1-0 i 56:e minuten var därför inte orättvist, även om upprinnelsen till målet blev omdiskuterat. Domaren menade att ett lågt T/V-inlägg tog på handen på en hemmaback. Något han var relativt ensam om att se. Mikael Andersson satte i alla fall straffen säkert i mål.

– Målet borde stärka oss men tyvärr blir det lite tvärtom. Vi blir ängsliga och faller tillbaka i banan, säger T/V:s spelande tränare Martin Carlsson.

Han har rätt i analysen. Dalstorp tilläts lyfta upp spelet och efter tilltrasslad situation med en del motlägg i T/V:s straffområde fick Kristian Magnusson det skottläge som gav kvittering.

Åtta minuter senare var det dags igen. Tommy Bohmans frispark letade sig vid sidan om muren och rakt i mål intill den bortre stolpen. Vristträffen kunde inte varit mycket bättre.

Tvärred/Vegby orkade med en sista forcering och var ytterst nära kvittering. Med bara ett par minuter hade man en boll över mållinjen men domaren hade hittat ett frisparksläge i momentet före.

– Vi har lite tur där. Det är tre försvarsmisstag i rad av oss, säger Dalstorps tränare Lennart Josefsson som var nöjd med tre poäng.

– Det är svårspelat och mycket kamp. I dag hade vi det där lilla extra flytet som vi saknade mot Hestrafors senast.

Martin Carlsson och Tvärred/Vegby får vänta på första poängen.

– Det var ett litet fall framåt i dag. Skönt att se att vi orkar 90 minuter. Vi faller på att vi blir lite ängsliga. Kanske beror det på läget i tabellen, säger Carlsson.

Dalstorp - Tvärred/Vegby 2-1 (0-0)

Mål: 1-0 (56) Mikael Andersson (straff), 1-1 (71) Kristian Magnusson, 2-1 (79) Tommy Bohman.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.