Annons
Nyheter

Sen straff UIFK:s fall

UIFK radade upp chanser i första halvlek mot Falköping. Det hjälpte inte. Med bara några få minuter kvar avgjorde en straff matchen till gästernas fördel.
Nyheter • Publicerad 12 juni 2010
UIFK och Anders Dungel hade många lägen i Falköpings straffområde. Gästerna avgjorde sent på straff.
UIFK och Anders Dungel hade många lägen i Falköpings straffområde. Gästerna avgjorde sent på straff.Foto: Henrik Erickson

Lördagens match på Vistavallen innehöll inte så mycket skönspel. En mycket tung och halkig plan samt en stark vind var yttre förutsättningar som inte var till spelarnas fördel.

Efter en kvart med mycket Falköping tog UIFK över allt mer. Framför allt radade man upp bra målchanser. Gång på gång kom Niklas Karlsson och Zudrynas Ruminas stormande på vänsterkanten och flera låga inlägg skapade heta situationer framför Falköpingsmålet.

Annons

Tyvärr för UIFK:s del kunde man inte utnyttja något av lägena före paus.

Andra halvlek blev sedan mer chansfattig och spelkvaliteten sjönk. Delvis beroende på ett kraftigt regnväder adderat till vinden.

När regnet avtog vaknade UIFK till liv igen och var närmast en ledningsmål innan straffsituationen i den 89:e minuten. En situation som gjorde UIFK:arna rasande.

– Tobbe (Arvidsson) följer med sin spelare och gör en klockren glidtackling. Det är horribelt att blåsa straff för det, säger UIFK:s tränare Micael Johansson.

Horribelt eller inte. Straff blev det och den satte Per Westerberg bakom Jesper Hallqvist som ersatte en skadad Oskar Strålin efter en kvart.

UIFK tryckte på på övertid men matchen slutade 0-1.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons