Nyheter

Så är läget i UT-sportens vadslagningar

Det är halvtid i UT:s vadslagning med bygdens fotbollsprofiler. UIFK:s Daniel Blomgren har redan förlorat sitt vad genom att dra på sig två avstängningar under vårsäsongen.
Nyheter • Publicerad 4 juli 2014
Daniel Blomgren var först ut med att förlora sitt vad med UT. Efter två avstängningar under division 3-spelet har han nu förlorat mot tidningen.
Daniel Blomgren var först ut med att förlora sitt vad med UT. Efter två avstängningar under division 3-spelet har han nu förlorat mot tidningen.Foto: Carina Carlzon

I en serie artiklar inför fotbollssäsongen tog UT pulsen på ett stort antal av bygdens fotbollsklubbar. Vi lyckades också få lagens profiler att nappa på ett vad gällande årets säsong.

Daniel Blomgren i UIFK var en av de första ut. Han kände sig några veckor innan serien satte igång tämligen säker på att han skulle klara av att hålla humöret i schack och därmed inbringa 500 kronor till klubbens ungdomsverksamhet.

Så blev det inte. En utvisning och tre gula kort redan under seriens första halva innebär att Daniel Blomgren istället är skyldig UT en blåsvart matchtröja.

Faktum är att Blomgren är den ende som hittills vunnit eller förlorat ett vad. I övrigt är det fortfarande öppna affärer.

Men visst känns det som att Viktor Axengren i Gällstad ska kunna göra två mål i höst och därmed komma upp i tio totalt. Även Nittorp borde klara av att göra sitt och hamna på övre halvan. Och Anders Johansson i Dalstorp kommer med största sannolikhet komma upp i de 16 matcher som krävs för vinst.

Desto dystrare ser det ut för UIFK:s damer som skulle matcha förra årets snitt på 3,17 gjorda mål per match. Hittills stannar snittet på 2,25.

Även Södra Ving kan få svårt att leva upp till mittbacken Erik Johanssons löfte om 24 hemmapoäng. I så fall krävs idel segrar i fyra sista matcherna på Slottsvallen.

Marcus Medin i Åsarp/Trädets mål utlovade fyra hållna nollor och är efter en stark vårsäsong för laget halvvägs. Två nya nollor i höst och kulorna trillar in i Å/T:s ungdomsverksamhet.

Marbäck har sitt vad kvar. Höstsäsongen, där laget ska ta minst 18 av 27 poäng, har ju ännu inte börjat.

Dalstorp

Vadet: Här gjorde UT en liten miss och räknade med fjolårets 22 matcher. I år spelas dock 26 matcher i division 2. Anders Johansson ska spela minst 16 matcher och har redan deltagit i tolv av 14. Han är visserligen avstängd i första höstmatchen, men efter det krävs bara spel i fyra av de avslutande elva.

Vinstchans: 95/5 i Dalstorps favör. Bara en långtidsskada kan stoppa Anders Johansson.

UIFK herr

Vadet: Daniel Blomgren fick inte dra på sig mer än en avstängning under division 3-spelet. Han har redan dragit på sig två.

Vinstchans: Vadet avgjort. UT vinner.

Åsarp/Trädet

Vadet: Marcus Medin skulle hålla minst fyra nollor. Hittills har det blivit två

Vinstchans: 50/50. Kan gå hur som helst.

Gällstad

Vadet: Viktor Axengren eller någon annan GFK-spelare måste göra minst tio mål under säsongen. Nu står han redan på åtta.

Vinstchans: 90/10. Skulle Axengren bli skadad eller drabbas av akut torka, skuggar Tobias Gustavsson på sex mål.

Södra Ving

Vadet: Södra Ving tog 28 av 33 poäng hemma i fjol och Erik Johansson kände sig hyggligt säker på åtminstone 24 i år. Med nio poäng redan förlorade spelar Ving med kniven mot strupen i höst.

Vinstchans: 25/75. Formen är visserligen uppåtgående, men serieledaren Torestorp/Älekulla, svårslagna Limmared och derbyn mot Hössna och Timmele återstår.

Marbäck

Vadet: Marbäck ska ta minst 18 poäng på nio matcher i höst.

Vinstchans: 50/50. Höstlaget Marbäck har gjort en ovanligt stark vårsäsong. Frågan är om det är en för- eller nackdel?

Nittorp

Vadet: Nittorp ska sluta på övre halvan i division 1 och klarar det i nuläget, med tre poängs marginal, på sin sjätteplats.

Vinstchans: 70/30. Optimistisk värdering, kan tyckas. Men NIK har utklassat flera av mittenkonkurrenterna och förlorat med uddamålet mot topplagen. En långtidsskada på skyttedrottningen Klara Lindberg skulle dock ändra förutsättningarna radikalt.

UIFK dam

Vadet: Att matcha fjolårets snitt på 3,17 gjorda mål per match. Men UIFK har gått överraskande svagt och har 18–36 i målskillnad efter åtta matcher.

Vinstchans: 10/90. UIFK måste göra 39 mål på de sista tio matcherna. Med tanke på att man förlorat med siffror som 6–0, 9–2 och 8–1 under våren känns den chansen försvinnande liten.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.