Nyheter

Rudi jublade åt Tysklands guld

Att Sverige inte var med i VM betyder inte att ett VM-guld inte kan firas i Sverige. Rudi Günther, 25, njöt av söndagens final.
Nyheter • Publicerad 14 juli 2014
Rudi Günther från Dresden var ett år gammal när Tyskland senast vann VM. Fram till i söndags. Då fick han på jobbet i Ulricehamn uppleva ännu ett tyskt guld.
Rudi Günther från Dresden var ett år gammal när Tyskland senast vann VM. Fram till i söndags. Då fick han på jobbet i Ulricehamn uppleva ännu ett tyskt guld.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Rudi Günther kommer från Dresden i östra Tyskland och jobbar för andra sommaren i rad på Bryggan.

– Det har varit roligt att jobba under VM. Många gäster vet att jag kommer från Tyskland så de har pratat en del fotboll med mig, säger han.

Till Ulricehamn har han hittat genom att han lärde känna en tjej från Motala – i Österrike. Oavsett var han befinner sig i världen är intresset för Tyskland stort när det vankas stora fotbollsmästerskap.

– Egentligen är jag inte någon stor fotbollsfan. Jag kommer från Dresden, där laget ligger i tredjeligan just nu, men VM är ju något speciellt.

Något stort firande i söndags blev det dock inte. Rudi var nämligen i tjänst.

– Jag brukar vanligtvis servera men nu stod jag till stor del i baren. Därifrån hade jag god blick över såväl gäster som storbilds-tv:n. Jag var lite nervös från och till, men gästerna går ju alltid först.

Flera av gästerna var dessutom landsmän – ett sällskap med tyska sympatier hade bokat in sig för att uppleva finalen tillsammans.

– Jag har sett mycket på Facebook hur det är hemma i Tyskland, hur alla firar tillsammans. Då tänker jag att det hade varit fint att vara hemma just nu.

Blev det något firande för dig?

– Nej, ingenting. Jag började jobba klockan 9 på morgonen.

Erik Jullander
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.