Annons
Nyheter

Röjigt värre på städdag

Vårröjning med stortävling i sikte var det när Ulricehamns MK hade en arbetshelg på Bogebanan.
– Men vi hinner nog inte med mer än hälften av det som skall göras så det blir fler arbetsdagar, säger Robin Björling.
Nyheter • Publicerad 27 mars 2012
Stefan Samuelsson och Per Bäckström plockar ner ett gammalt staket under överinseende av arbetsledaren Ludvig Bredberg (till vänster).
Stefan Samuelsson och Per Bäckström plockar ner ett gammalt staket under överinseende av arbetsledaren Ludvig Bredberg (till vänster).Foto: Leif Fjellström

I helgen var det arbetshelg för motocrossektionen inom Ulricehamns MK. För snart är det dags att öppna Bogebanan för träning och innan dess så är det en hel del saker som måste plockas fram eller rättas till efter vintern. Bland annat så är röja bort sly en ständigt återkommande punkt på att–göra–listan.

– Det blir rätt mycket som måste göras på banan varje år och det blir jobb ett par helger innan vi är färdiga, säger Robin Björling från crossektionen.

Annons

Dessutom så är det ett jubileumsår för klubben eftersom det är 50 år sedan Bogebanan invigdes. Det tänker man fira genom att arrangera en SM–final i motocross i juni och därför vill man gärna att det blir lite extra bra runt banan i år. Som för övrigt genomgick en ordentlig ansiktslyftning i höstas då klubben investerade runt 100 000 kronor i att bygga om den södra delen av banan. Bland annat så fick banan en något annorlunda sträckning, det anlades en del nya hopp samt att den där tvärbranta ravinen grävdes ur så att lutningen kom ner på en normalare nivå. Nu behöver man också flytta eller sätta nya staket vid den delen av banan, för att åskådare skall vara på rätt ställe under tävlingarna.

– Förutom pengarna så lade vi ner ungefär 500 arbetstimmar på ombyggnaden, säger Lars–Göran Thor.

SM–tävlingen kan därför bli en möjlighet i att få tillbaka en del av den investeringen och därför tar Ulricehamns MK till ett beprövat grepp från bland annat fotboll och ishockey – enkronasmatchen.

– Fast vi kör med 2–kronan till den här tävlingen, eftersom det kostade två kronor i inträde 1962, året när banan invigdes, säger Lars–Göran Thor.

Upplägget innebär att klubben försöker hitta sponsorer som betalar två kronor per åskådare och med tillräckligt många företag eller privatpersoner som skrivit på samarbetsavtalet så skall det bli en slant över till klubben.

– Vi behöver ungefär 1000 åskådare för att det skall gå ihop men hoppas förstås på några fler, säger Lars–Göran Thor.

Städa kiosk

Röja upp allmänt på banan.

Såga sly och elda upp mycket vid ravinen.

Laga staketet vid 50–banan.

Staket vid Waiting–zone och väg ner till depån.

Sly utmed vägen.

Sly vid VM–platån.

Sly utmed ån och ambulansväg.

Sly höger om långa platån samt i hela ravinen. Mycket att elda.

Röj runt ny publikplats. Jämna till marken.

Staket flyttas mellan tunnelhoppen. Två nya grindar ska göras.

Sly sågas i andra ravinen.

Staket till höger om andra ravinen. Röj isolerbalar.

Kapa banmarkeringsstolpar.

Mycket sly att ta bort på 65–banan. Riv gamla staketet. Röj upp.

Maskinjobb

Fixa 50– och 60–banan.

Å–kurva fixas.

Stubbar och träd i första ravinen flyttas.

Stubbar bakom flaggpost 19B tas bort.

Bevattning.

Transponderkabel.

Flytta tv–monitorer i bandepå.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons