Annons
Nyheter

Rohdén tog för sig offensivt

Hössnasonen Marcus Rohdén fick i sin tredje träningsmatch från start i Elfsborg visa offensiva kvaliteter. Dessutom fick han känna på en inmarsch som vid en allsvensk match.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2012
Marcus Rohdén slet inte bara defensivt mot Halmstad utan skapade också vassa lägen framåt.
Marcus Rohdén slet inte bara defensivt mot Halmstad utan skapade också vassa lägen framåt.Foto: 

– Det är lite fjärilar i magen inför avspark, säger Marcus Rohdén med nummer 25 på ryggen.

När han hälsat på HBK-spelarna blev det en rush ner mot eget mål och sedan blåste domaren igång matchen.

Annons

Det var Elfsborgs näst sista match inför premiären och 783 personer hade tagit sig till Borås arena för att följa spelet på plan. Efter två minuter fick de se nye A-lagsspelaren Rohdén fälla Halmstads Christian Järdler strax utanför eget straffområde. Annars var det mest offensivt som mittfälts-Marcus märktes under den inledande halvleken.

Redan efter drygt tre minuter hade han ett avslut mot HBK-målet och belönades med applåder från publiken. En än vassare chans skapade han en kvart senare. Via väggspel tog Marcus sig igenom gästernas försvar och hann precis ikapp bollen före den rann över kortlinjen och slog in den i Halmstads straffområde.

Skottet som följde blockerades av en försvarare. Både publik och Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson applåderade "Mackan" efter den framstöten.

Marcus öppnade även upp för sina lagkamrater med väl avvägda crossbollar. Stefan Ishizaki på högerkanten var en av mottagarna en gång och när inlägget från "Ishi" kom i momentet efteråt var Rohdén på plats i straffområdet men han nådde inte bollen med sitt huvud.

– För laget var första halvlek inte så bra. Tempot var lågt och vi gjorde för många felpass men personligen tyckte jag det stämde bra, säger Marcus.

I paus sa Jörgen Lennartsson att han ville se mer rörelse och effektivitet, Elfsborg hade skapat sju målchanser men inte gjort något mål.

I likhet med den avslutande kvarten av första halvlek blev det mer defensivt spel för Rohdén i den andra halvleken. Anders Svensson tog ett kliv framåt i banan och Rhodén fick då falla bakåt.

Mest minnesvärt var ändå en offensiv utflykt. Ett fint samspel med Viktor Claesson, de spelade bollen fyra gånger mellan sig, ledde till en snabb omställning men Claesson fastnade på HBK:s siste försvarare.

När matchklockan visade på 66 minuter fick Rohdén lämna planen, in kom istället Oscar Hiljemark.

Totalt har nykomlingen Marcus Rohdén spelat tre träningsmatcher från start och den målsättning som han hade när försäsongsträningen drog igång ligger kvar.

Annons

– Jag satsar på att vara med i truppen till matcherna och få göra några inhopp. Anders Svensson och Oscar Hiljemark är inga enkla spelare att peta.

På lördag är det generalrepetition mot Örebro. Hur Lennartsson formerar sitt lag då får spelarna veta i morgon.

Marcus Rohdén slet inte bara defensivt mot Halmstad utan skapade också vassa lägen framåt. FOTO: Carina Carlzon

Efter 66 spelade minuter fick Marcus Rohdén kliva av planen, in kom istället Oscar Hiljemark.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons