Nyheter

Rohdén skadad mot Åtvidaberg

Rohdén skadade foten under den allsvenska höstpremiären i lördags och riskerar nu att missa CL-kvalet på onsdag.
Nyheter • Publicerad 30 juli 2013

På lördagens bortamatch mot Åtvidaberg trampade Marcus Rohdén snett när han skulle undvika en Åtvidabergspelare. Rhodén fick bäras ut på bår och efter röntgen kunde en blödning i fotleden konstateras. Nu pågår en kamp mot klockan för att se om Rohdén kan spela i Champions League-kvalet mot Celtic på onsdag.

– Vi tar varje dag som den kommer, jag hoppas kunna träna för fullt i morgon och så får vi se, säger han. Självklart hoppas jag kunna spela på onsdag, det hade varit jättekul.

På måndagen gjorde ändå Marcus Rhodén två träningspass, även om det var lugna rehab-pass.

– Jag har kunnat jogga på tjockmatta och gått en sväng. Sen har jag tagit lite kall- och varmbad för att få igång cirkulationen.

Till IF Elfsborgs hemsida säger lagets sjukgymnast Susanne Malby att de gör allt de kan för att få Rohdén spelklar till matchen mot Celtic.

– Det är ju väldigt snabbt med tanke på det våldet han fick på foten, säger hon. Men det ser inte helt borta ut, så det finns en liten chans.

Max Sommerstein
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.