Rohdén magsjuk – osäker inför match mot Tyskland

Någon form av magåkomma har drabbat den svenska VM-truppen. Marcus Rohdén och två andra spelare åkte inte med till Sotji under fredagen.
Sotji • Publicerad 22 juni 2018
Marcus Rohdèn är ett osäkert kort inför matchen mot Tyskland i VM. Rohdén har fått magsjuka.
Marcus Rohdèn är ett osäkert kort inför matchen mot Tyskland i VM. Rohdén har fått magsjuka.Foto: Adam Ihse/TT

Pontus Jansson, Filip Helander och Marcus Rohdén saknades på träningen dagen före VM-matchen mot Tyskland i Sotji. Alla tre är enligt förbundskaptenen Janne Andersson dåliga i magen.

– Av säkerhetsskäl tog vi inte med spelarna på flyget hit för vi vet inte exakt vad det är. Vi räknar med att de kommer hit imorgon, säger Janne Andersson på fredagens presskonferens.

Ett tungt bakslag för Marcus Rohdén som sannolikt hade sin största chans till spel i gruppspelet just mot Tyskland. En match där Sverige väntas få inrikta sig på försvarsspel.

Även Isaac Kiese Thelin saknades på träningen och kommer sannolikt inte att spela mot Tyskland. Thelin har stukat foten under träning tidigare i veckan.

Henrik EricksonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.