Annons
Nyheter

Remstam nätade i sin sista fajt

Klockan stod på 19,10 i sista perioden. Då skickade Mattias Remstam in pucken i mål. Den seniorkarriär som inleddes redan 1991 fick på så vis ett värdigt slut.
Nyheter • Publicerad 27 mars 2014
Mattias Remstam klappas om en sista gång av lagkamraterna i Nittorp, efter han gjort sitt 240:e mål i den 956:e och sista seniorhockeymatchen. Ett värdigt slut på en lång och framgångsrik karriär.Foto: Jonas Emtervall

Sista säsongen, sista matchen och sista bytet. Då slog han till. Låter onekligen som det perfekta slutet.

Men det hade ju spelats en hel match dessförinnan och den var inte lika rolig för Mattias Remstam.

Annons

– Det var svårt att spela, man ville lite för mycket i början och sen efter några minuter ville man ju bara att matchen skulle ta slut så att man fick åka hem. Men det var ju en kul avslutning i alla fall, säger 39-åringen efter att ha åkt av isen för absolut sista gången.

Det syntes tidigt att Nybro var det hungrigare laget. Det sägs att motivation slår klass, men när båda egenskaperna återfinns hos samma lag är motståndarna förstås chanslösa. Och det var Nittorp verkligen.

Redan efter 16,37 av första perioden stod det 0–5 och startande Daniel Palmkvist lämnade över målvaktsuppdraget till Anton Wallenberg. Till slut vann gästerna lekande lätt med 10–3.

– Nybro kommer hit och har allt att spela för, de har ju chansen att vinna serien. Vi vill egentligen bara få den här säsongen ur världen, säger Mattias Remstam.

Hur har du upplevt säsongen?

– Vad ska man säga, jag tycker ändå att vi har haft ett bra lag. Bättre än förra året när vi ändå klarade oss kvar. Men jag vet inte, antingen har vi inte fått ihop det, eller...

Just där avbryts intervjun när lagkamraterna David Andersson, Daniel Alexandersson, Kim Carlsson och Andreas Andersson tågar in med en avskedspresent till Remstam.

– Kul att ha fått spela med dig, säger Kim Carlsson.

En rörd Mattias Remstam tackar hjärtligt och har sedan lite svårt att samla sig.

– Det tar på kroppen att gå upp kvart i sex på morgonen, jobba, träna och komma hem åtta, halv nio på kvällen. Det är väl i stort sett därför jag slutar. Jag hade gärna hållit på till 40-strecket annars.

Annons

– Jag måste framför allt vara med mina barn lite, jag har två tjejer. Min sambo har fått dra ett riktigt tungt lass. Man är ju inte jättepigg på helgerna heller när man är ledig. Men jag hade nog fått spela i tio år till för henne om jag hade velat. Det kanske är lite skönt att slippa mig också (skratt).

Att kroppen är sliten kanske också gör beslutet lättare?

– Ja, det finns liksom ingen kraft. Jag bestämde väl redan innan säsongen att det är det absolut sista och har intalat mig det. Samtidigt känns det jäkligt tomt nu, jag börjar nästan grina. Jag menar, jag har hållit på med det här hela livet och nu är det slut liksom.

Det blir konstigt att inte åka och träna på kvällarna?

– Ja, men jag har lite andra funderingar, så att jag har något att träna för. Jag tänker köra klassikern och ska börja med Vätternrundan nu i år.

Samtidigt som Mattias Remstam sa farväl till den lilla publik som fanns på plats i ishallen på onsdagskvällen, presenterade sig framtidens generation. 18-årige Gällstadskillen Johan Ekman fick i säsongens sista match rejält med istid.

– Det är jäkligt stor skillnad mot det man har varit med om innan. Jag har tränat med A-laget hela säsongen, så det är jädrigt kul att få chansen. Målet är att få ett A-lagskontrakt nästa säsong, säger Johan Ekman.

Han tillägger:

– Det var häftigt att spela med Remstam i sista matchen. Han är stor i Nittorp och för alla.

NIK–Nybro 3–10 (0–5, 2–3, 1–2)

Nittorp: Björn Hjärpe, Niklas Persson, Mattias Remstam

Skott: 34–38 (9–13, 14–10, 11–15)

Publik: 182 (officiellt)

UT-märkta:

3 Martin Jörgensen

2 Oskar Pettersson

1 Mattias Remstam

UT-delade av Jonas Emtervall

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons