Nyheter

Problem för Gotacuplaget

Gotacupens sista omgång blev ingen höjdare för UBRK. Individuellt fanns det däremot ljusglimtar.
Nyheter • Publicerad 31 maj 2010
Sara Ferlin och Safir III med segerrosett och pokaler. FOTO: Läsarbild
Sara Ferlin och Safir III med segerrosett och pokaler. FOTO: LäsarbildFoto: Läsarbild

Efter en skada på ekipaget Sandra Jakobsson och Diamond efter den individuella ritten var det bara tre UBRK-ryttare kvar till Gotacupens sista omgång i Falköping.

När Clara Thege och Melker sedan blev uteslutna hjälpte det föga att Jessica Lidén och Sara Ferlin red felfritt. UBRK slutade på sjunde plats av totalt tio lag i finalen.

Bättre gick det för Tranemoryttarna som blev tvåa efter hemmaklubben Falköping. I Tranemos lag red Viktoria Werder, Klara Strand och Lina Lundgren.

Individuellt efter omhoppning blev det fjärdeplats för Sara Ferlin på Safir III, bara sex hundradelar från silverplatsen, och sjundeplats för Jessica Lidén på Legolas. Ferlin och Legolas tog också en blågul rosett och en pokal när man vann Lätt D kategori C. I kategori D blev Clara Thege på Melker trea.

I lördags riktade de hästintresserade blickarna mot Gäseneryttarnas regionala ponnytävling. I klassen Lätt B, kategori B+C, vann Annie Carlsson på sin B-ponny Munsboro Yellow Sun och i kategori D tog Hanna Johansson/Nero en fjärdeplats och Emma Ferlin/Nwana en femteplats. I kategori D delade de båda sistnämnda UBRK-tjejerna på fjärdeplatsen.

När hindren höjdes ytterligare något, i Lätt B +5, slogs alla kategorier ihop och där slutade Annie Carlsson på en ypperlig andraplats med ”Sune”.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.