Annons
Nyheter

Politisk tvekan om ny anläggning

Södra Vings IF hoppas på 15 miljoner kronor från kommunens kassakista. Men beslutsfattarna ger inga klara besked om finansieringen av en ny idrottsanläggning i Hökerum.
Nyheter • Publicerad 14 januari 2014

– En intressant tanke, säger kommunalrådet Lars Holmin (M).

– Jättepositivt att de här planerna finns, säger oppositionsrådet Mattias Josefsson (S).

Annons

Själva idén får alltså tummen upp. Men som alltid finns det också ett eller till och med flera men.

– Jag vill inte ge något besked åt något håll i den här frågan innan jag har pratat ihop mig med mina allianskamrater. Det här får behandlas i särskild ordning och man får räkna med en handläggningstid på sex månader. Jag tror inte att vi kommer till beslut innan valet, säger Lars Holmin.

– Frågan man måste ställa sig är om kommunen har råd med ett sådant här bidrag när det till exempel fattas pengar i äldreomsorgen.

Mattias Josefsson anser att kommunen behöver se frågan ur ett principiellt perspektiv.

– Vi behöver skapa ett regelverk för att garantera att alla föreningar behandlas lika. Annars kan kommunen hamna i en svår situation när nästa förening kommer och vill ha samma sak. Är det föreningens storlek som ska vara avgörande eller ska det finnas ett maxpris? Ska det finnas något krav på hur mycket föreningen själv ska investera eller är det fritt fram? Det finns flera frågetecken som vi behöver se över, säger Mattias Josefsson.

Södra Ving argumenterar bland annat för att en ny anläggning skulle kunna bidra till en större inflyttning till Hökerum – och därmed större skatteintäkter för kommunen.

– Jag tror inte att en idrottsanläggning är enda orsaken till inflyttning, men det kan så klart vara med och bidra. Sen är det väldigt komplicerat att räkna ut exakt hur stora de kommunala intäkterna för en sådan inflyttning skulle bli. Pratar vi barnfamiljer är det ju en grupp som också är ganska kostnadsdrivande, säger Lars Holmin.

Mattias Josefsson berättar att frågan redan har diskuterats internt inom Socialdemokraterna.

– Men vi har inte satt ner foten i någon riktning än så länge. Kommunstyrelsens ordförande avgör när ärendet ska komma upp på dagordningen, säger han.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons