Annons
Nyheter

Policy ska stärka klubbkänslan

UIFK:s ungdomsverksamhet växer, förra året började 140 nya spelare i klubben. För att ta emot nya spelare och föräldrar på ett bra sätt har nya mål- och riktlinjer formulerats.
Nyheter • Publicerad 27 april 2013
Crister Kaljo och Jörgen Spetz har varit aktiva i arbetet med nya mål- riktlinjer för UIFK.
Crister Kaljo och Jörgen Spetz har varit aktiva i arbetet med nya mål- riktlinjer för UIFK.Foto: 

Ett häfte som kallas UIFKaren är resultatet av det arbete som bland annat Jörgen Spetz, Crister Kaljo och Ulf Smedberg lagt ned.

När nya spelare och föräldrar kommer till UIFK kommer de att få häftet och förhoppningsvis läsa sig till bland annat vilka regler och normer som gäller beträffande språkbruk och kamratskap i klubben.

Annons

Eftersom tillströmningen av nya spelare är stor blir det också många nya tränare. Tanken är att de färska tränarna genom häftet ska få ett stöd. Föreningen har dessutom utvecklat en så kallad fadderverksamhet där nya ledare får hjälp av de ledare som har hand om årskullen över. Det kan handla om hur planer bokas och i vilket förråd bollarna ligger.

Förhoppningen från UIFK:s sida om policyn sprider sig till alla berörda och följs är att UIFK ska vara ett trevligt lag att möta.

– Vi ska vara mer en klubb än olika lag. Det här ska stärka UIFK-känslan, säger Crister Kaljo.

Några av UIFK:s målsättningar

erbjuda så många barn och ungdomar som möjligt att spela och utvecklas genom fotobollsverksamheten i vår förening.

fostra ungdomar till ansvarskännande människor som visar respekt för regler och normer såväl inom fotbollen som i samhället i övrigt

skapa en klubbkänsla där spelare och ledare känner stolthet och därmed agerar som goda förebilder på och utanför planen

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons