Annons
Nyheter
Under våren skall den nya upphandlingen av ishallsbygget läggas ut. Men ännu har kommunen inte påbörjat arbetet med att se över var pengarna skall sparas.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2012

Det har snart gått två månader sedan anbuden om att bygga den nya isytan öppnades och det då blev klart för de ansvariga att bygget skulle kosta åtta miljoner kronor dyrare än budgeterat. Kommunen deklarerade efter lite betänketid att upphandlingen skulle göras om, men först efter att man sett över underlaget för att hitta var det gick att spara pengar. Arbetet med att hitta delar som kan strykas eller utföras på ett enklare och billigare sätt ligger på tjänstemän i kommunen.

– Vi har sonderat lite för att se hur vi skall gå till väga, säger Therése Evertsdotter Staaf, verksamhetschef miljö och samhällsbyggnad.

Annons

– Därför har jag inget besked att lämna just nu.

Vilket i klartext betyder att man ännu inte gjort något mer ingående arbete. Inte heller kan Therése Evertsdotter Staaf säga när arbetet med underlaget kan inledas.

– Vi har många andra ärenden som också måste handläggas så någon tidpunkt när vi är klara kan jag inte heller ange.

Mattias Josefsson, kommunstyrelsens vice ordförande, är dock inte oroad över att arbetet med underlaget för den nya upphandlingen inte påbörjats.

– Vi har ett politiskt beslut som säger att upphandlingen skall göras under våren och jag utgår ifrån att det blir så. Jag förutsätter också att vi kommer att få en redovisning innan man går ut och gör upphandlingen, vilket inte skedde förra gången.

Ishallen kommer alltså att byggas?

– Beslutet är taget, pengar avsatta och det skall nu verkställas.

Kan det bli tal om att skjuta till mer medel?

– Det är en politiskt död fråga så det blir inga mer pengar än de som redan finns.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons