Annons
Nyheter

Oviss framtid för Hällstad

Ordförande vill sluta, likaså kassör och sekreterare. När det inte finns några som vill ersätta är risken att Hällstad IF går i graven som förening.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2014
Förra året åkte Hällstad ur division sex och i år spelar A-laget, föreningens enda lag, i utvecklingsserie A.Foto: Tommy Johansson

– Styrelsen börjar bli gammal och så har det varit i några år, säger kassören Mats Karlsson, 68 år.

Alla i styrelsetrion, ordförande Erik Andersson, sekreteraren Ulla Hedén Udd och kassören Mats Karlson har passerat 65-årsstrecket och känner att de vill lämna över sina uppdrag till några yngre förmågor.

Annons

Problemet är att inte någon person visar intresse för att överta styrelsesysslorna. Läget har varit likartat de senaste åren men Mats Karlsson låter övertygad om att han inte kommer fortsätta som kassör hela det här året.

Ett årsmöte ska hållas i mars eller april och innan dess ska Sisu har ett möte med föreningen för att se om de kan hjälpa till att mobilisera krafter så föreningen kan överleva.

Medlemsantalet i föreningen är 120 personer.

– Förra årsmötet dök det upp runt tio personer, det är inte lätt att hitta ersättare när inte medlemmarna kommer till våra möten, säger Mats Karlsson.

Herrlaget i fotboll, som i år spelar i utvecklingsserie A, är enda laget i föreningen och för det finns helt okej med spelare till laget och tränaren Jonas Eriksson ska, enligt Mats Karlsson, inte ha några problem med att få ihop ett lag till seriestarten i april.

Hällstad IF bildades 1937 och fyller 77 år senare i år.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons