Annons
Nyheter

Över 400 kronor i timman för seniorfotboll på nya Lassalyckan

Värme är dubbelt så dyrt som kyla. I alla fall när det gäller Lassalyckans idrottsanläggning där det nu finns ett förslag till hyreskostnad för föreningarna.
Nyheter • Publicerad 4 november 2010
Det är dyrt med uppvärmda konstgräsplaner.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Nu finns det ett förslag att ta ställning till angående taxorna för fotbollsplanerna på Lassalyckan. Det är i tjänstemannaförslaget till budget 2011 som det för första gången finns en officiell siffra som anger vad det kan tänkas kosta att hyra in sig på de olika planerna.

– Vi har utgått i från ishallshyran och jämställt den med konstgräset. För en uppvärmd plan så blir det dubbelt så mycket, säger fritidschefen Lars Runqvist, en av tjänstemännen bakom taxeförslaget.

Annons

Inför förslaget så har man också sneglat på hur Borås och Skövde resonerat angående avgifterna för sina respektive konstgräsanläggningar.

– Men varje kommun är ju unik med sina förutsättningar så vi har kommit med ett förslag som vi tycker passar Ulricehamns kommun bäst, säger Lars Runqvist.

Två av konstgräsplanernakommer att vara vinterplaner, alltså tillgängliga för träning och spel under den tid då det vanligtvis är snö på marken. Av dessa kommer A–planen att vara uppvärmd medan B–planen enbart hålls fri från snö. Exakt vilket datum man gör planerna tillgängliga inför träningssäsongen är inte klart.

Det blir i alla fall inte spelbara planer året runt?

– Nej. Det har pratats om februari och får jag gissa så kommer planerna stängas runt 1 november för att öppnas 1 februari. Men eftersom det inte blir aktuellt förrän våren 2012 så behöver vi inte ta det beslutet än, säger Lars Runqvist.

Blir tillgängligheten beroende av väder och vind?

– Efter att ha varit med på en del träffar med folk från kommuner med konstgräsanläggningar, så tror jag inte att vi kommer att kunna garantera tillgänglighet när det är extremt väder. Jag hoppas att föreningarna kommer att inse detta och vara beredda på att det kan bli ändringar med kort varsel. Dessutom så kan kommunens ekonomi inverka på öppettiderna, eftersom det kostar att värma upp A–planen.

Kommer flitiga användare att få ett rabatterat pris?

– Nej. Alla betalar efter samma taxa.

Vem kommer att sköta anläggningen?

Annons

– Om det är klarlagt så är det i alla fall inte kommunicerat till oss på fritidsavdelningen. Förhoppningsvis så hamnar både bokning av anläggningen och driftorganisation hos oss så att vi kan behålla helhetsbilden över fritidsdelen. Men det beslut hoppas jag kommer ganska snart eftersom de som skall sköta anläggningen också behöver utbilda sig innan den tas i bruk.

Förslag till taxor nya Lassalyckan

Fotboll 11-manna

Kategori 1: 64 kr

Kategori 2: 212 kr

Kategori 3: 500 kr

Uppvärmd plan 11-manna

Kategori 1: 128 kr

Kategori 2: 424 kr

Kategori 3: 750 kr

Fotboll 7-manna

Kategori 1: 39 kr

Kategori 2: 99 kr

Kategori 3: 150 kr

Kategori 1 = Avser ungdomsverksamhet 7-20 år i föreningar och organisationer verksamma i Ulricehamns kommun, vilka enligt kommunstyrelsens bidragsbestämmelser är godkända för erhållande av kommunala bidrag.

Kategori 2 = Övriga

Kategori 3 = Föreningar utanför Ulricehamns kommun

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons