Annons
Nyheter

Oskar vill försvara segern

Förra året vann Oskar Svärd det italienska långloppet Marcialonga. Formen är på topp och han hoppas upprepa fjolårets vinst.
Nyheter • Publicerad 28 januari 2011
Oskar Svärd hoppas få släppa fram skrattet efter morgondagens långlopp.
Oskar Svärd hoppas få släppa fram skrattet efter morgondagens långlopp.Foto: 
Markus Jönsson blev 14:e man i Marcialonga förra året men tror det blir svårt att nå den placeringen efter en tuff säsongsinledning med mycket sjukdomar.
Markus Jönsson blev 14:e man i Marcialonga förra året men tror det blir svårt att nå den placeringen efter en tuff säsongsinledning med mycket sjukdomar.Foto: Carina Carlzon

Tvärredssonen Oskar Svärd drömmer om seger när han står i startfållan i morgon.

– Min form är bra och jag har tränat som planerat under veckan. Klaffar drickalangning och vallning ska jag vara med och slåss om segern, säger Oskar.

Annons

Förutom intervall- och styrkepass har Svärd kört ett två och en halv timme långt stakpass. Träning som kan vara bra att han inför det 70 kilometer långa loppet i morgon.

Svärd tror tävlingen kommer att avgöras i den sista backen.

– En mindre klunga kommer säkert nå backen samtidigt och den som har mest krafter kvar då tar det, säger han.

En åkare som inte har lika höga placeringsdrömmar som Oskar Svärd är Tranemos Markus Jönsson.

Sjukdom stoppade honom från det tjeckiska loppet Jizerska padesatka och i morgon gör han sitt första internationella långlopp den här säsongen.

– Jag gör mitt bästa utifrån de förutsättningar som blivit. Förra helgens 44 kilometer i Intersportloppet var viktiga för mig. Det är svårt att pressa kroppen under så lång tid på träning, säger Markus.

Förra året åkte Markus i mål som 14:e man i Italien, hans hittills främsta prestation i det italienska långloppet.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons