Nyheter

Osannolik vändning när Å/T föll

Segern var klar och poängen nästan inne i tabellen. Då rasade allt.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2010
Stefan Björkman sätter behärskat 1?0 för Å/T.
Stefan Björkman sätter behärskat 1?0 för Å/T.Foto: Leif Fjellström

Det blev en helt osannolik avslutning på matchen Åsarp/Trädet–FC Corner. När det var fyra minuter kvar ledde hemmalaget med 2–0, men slutsignalen förkunnade förlust och att gästerna vunnit med 3–2.

– Det är helt osannolikt egentligen. Men vi tappade humöret och spelet i slutminuterna och då blev det så här, säger tränaren Claes Hummerhielm.

– Efter kvitteringen så satsade vi framåt, skapade ett bra läge som vi missade. Sedan halkar en av våra spelare och då får Corner fritt fram och kan sätta segermålet.

Första halvleken blev ganska jämn. Hemmalaget hade ett övertag i bollinnehav och var ofta på gästernas planhalva, men Corner kom lite närmare målet i sina framstötar. Riktigt nära var det i mitten av halvleken då Viktor Lindblom hade ett skott i ribban.

Men det var hemmalaget som tog ledningen. Stefan Björkman fick en genomskärare i mitten och helt ren med Corner–målvakten satte han 1–0.

I andra halvlek kom 2–0 efter knappa kvarten då Emanuel Bjärkhed höll sig framme på en retur efter frispark och hittade rätt i avslutet.

Därefter fortsatte Å/T att spela bra och skapde också en del lägen, men gästerna gav alltså aldrig upp. Och man fick alltså belöning för sin inställning.

– Under mina år inom fotbollen så har jag aldrig varit med om något liknande, säger Corner–tränaren Anders Persson.

Det hade nog ingen av åskådarna runt Vallensås gjort tidigare heller. Men det är ändrat nu.

3 Emanuel Bjärkhed

2 Henrik Lööv

1 Marcus Westermark

UT–delade av Claes Hummerhjelm

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.