Annons
Nyheter

Öppet hus i nya danslokalerna

Med tre stora dansgolv och utrymmen för omklädning och dusch har DK Buggie samlat verksamheten till Lindängsvägen. I söndags var det öppet hus för besök.
Nyheter • Publicerad 2 september 2014
Full fart på dansgolvet när DK Buggie visade upp sina nya lokaler på Lindängsvägen.FOTO: Leif Fjellström
Full fart på dansgolvet när DK Buggie visade upp sina nya lokaler på Lindängsvägen.FOTO: Leif FjellströmFoto: 

Sedan en månad tillbaka har DK Buggie ett nytt hem för sin verksamhet. På Lindängsvägen, där tidigare Lidéns gym (och ännu längre tillbaka en konfektions- industri) huserade, har dansklubben nu fått tillgång till betydligt större utrymmen än i det tidigare klubbhuset på Bäckebotomt och kan därmed ha alla utövare i huset.

– På Bäckebotomt hade vi en lokal att träna i, vilket innebar att flera av de lite äldre och duktigare tävlingsdansarna nästan aldrig var i klubbstugan utan höll till i den lilla gymnastiksalen på Stenbocksskolan, säger Annette Holmberg, ordförande i huskommittén och en av de pådrivande i frågan om att byta lokaliteter.

Annons

– Alla var väl inte helhjärtat för detta när vi kom med förslaget, eftersom det innebär ökade utgifter för klubben. Men när man sett hur bra det blivit och vilka möjligheter som står till buds, är de nu bara positiva till det här.

Det man nu har tillgång till är tre stora dansgolv, omklädningsrum och dusch i källarvåningen, pentry, kapprum och diverse mindre utrymmen för möten och annat.

– Att vi kan ha all verk samhet på ett och samma ställe ger oss möjligheter att utöka kursverksamheten, eftersom våra duktiga tävlingsdansare kan komma en timme tidigare till träningen och då leda en kurs innan de själva ska träna.

Eftersom hyreskontraktet skrevs så sent som i juli var höstens kursprogram redan fastställt men man har i alla fall redan kunnat få in kurser i linedance och boogie woogie.

– Eftersom vi slipper hyra hallen på Stenbockskolan och vi även kan ha fler kurser, minskar vi utgifterna och ökar intäkterna, säger Annette Holmberg.

Klubben kommer att ha kvar Bäckebotomt i sin ägo tills att man ser att det fungerar i de nya lokalerna.

– Tanken är att vi så småningom skall kunna köpa den här fastigheten och då kommer vi i alla fall inte ha kvar våra gamla lokaler.

I söndags bjöd klubben in medlemmar och andra intresserade till öppet hus för att visa upp sina nya lokaler. Att alla 500 medlemmarna var där är väl inte troligt men det var i alla fall så många att det behövdes parkeringsvakter för att det inte skulle bli kaos utanför.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons