Nyheter

Önnerediterna fick fira

KFUM Ulricehamn blev ifrånsprungna i inledning av söndagens kvalmatch. Efter en uppryckning i början av andra halvlek tappade KFUM igen och föll med fem mål.
Nyheter • Publicerad 28 mars 2010
KFUM-coachen Henrik Lindgren fick se Önnerediternas spelare jubla efter den första kvalmatchen.
KFUM-coachen Henrik Lindgren fick se Önnerediternas spelare jubla efter den första kvalmatchen.Foto: Henrik Erickson

Gästerna HK Önnerediterna kunde ganska enkelt manövrera ut KFUM i inledningen av matchen. Med fart och större finess kom man till enkla avslut och KFUM hamnade tidigt i underläge fem mål.

Efter 20 minuter, och ett målvaktsbyte, kunde KFUM täta till bakåt och efterhand kom också Simon Matthijs och Petri Nuutinen igång framåt.

Det stod 11-15 i halvtid och hoppet ökade när KFUM fick ordentlig fart på anfallsspelet i början av den andra halvleken. Hemmalaget var vid ett tillfälle bara ett mål efter gästerna från Göteborg som då ånyo började kontra sönder KFUM.

Ett ryck gjorde luckan mellan lagen till fem mål igen och det var en marginal som stod sig matchen ut.

För att kunna utjämna matchserien i returen på tisdag måste KFUM få bukt med Önnerediternas snabba omställningar. Samtidigt behövs mer variation i anfallsspelet. Nu litade hemmalaget helt på sina tre stora i mitten, Nuutinen, Willram och Matthijs.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.