Annons
Nyheter

Öberg nådde högst

Publik, åkare och arrangörer trivdes i snowboardparken i lördags när Ulricehamn slopestyle session avgjorde för andra året. Det bjöds på höga hopp och svåra konster i det vackra vädret och namnet för dagen var Öberg gånger två.
Nyheter • Publicerad 6 mars 2012

I strålande sol kunde Ulricehamn slopestyle session, som tävlingen heter, avgöras i snowboardparken i Vistbacken i lördags. Det var två grenar, snowboard och skidor, med en juniorklass och en seniorklass i vardera. Under förmiddagen genomfördes kvalet och på eftermiddagen hölls finalerna, där hälften av startfältet i varje klass fick vara med.

Åkarna från Ulricehamnstrakten höll sig väl framme och tio stycken lyckades ta sig vidare till de tre finalåken. Banan som bestod av både hopp och rails var fint preparerad och det blev många bra insatser. Hemmaklubben Ulricehamn snowboard evolution, USE, lyckades ta hem flera pallplatser.

Annons

Skidornas juniorklass vanns av Axel Gottfridsson och i snowboardens dito blev Jesper Sundin tvåa. Bäst gick det dock i snowboardgrenens seniorklass där Sacharias John, förra årets vinnare, slutade trea och på de översta platserna blev det dubbelt Öberg.

Bröderna var sprudlande glada efteråt och Tobias som blev tvåa var mycket nöjd med sitt hopp, en cab 900. Robin, som gjorde en backside 900, kunde glädjas både åt vinsten och tävlingen som helhet.

– Roligt, kul, nöjd, det är killar som presterar på hög nivå i tävlingen, kommenterade han efteråt.

Totalt var det 45 startande i tävlingen som kördes för andra året, första gången i snowboardparken, och arrangörerna var nöjda.

– Framförallt har samarbetet mellan skicenter och USE fungerat bra, tyckte Peter Naperotti i arrangörsstaben.

– Det har varit lite svårt att promota tävlingen med den vinter som varit men det blev som vi ville, en tävling för alla och en kul dag, avslutade han.

Sacharias John, USE, blev trea i snowbordklassen. FOTO: Tommy Johansson

Tobias Öberg, USE, slutade tvåa efter sin bror Robin i seniorklassen.

Tommy Johansson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons