O-ringen till Borås

Borås blir centralort för O–ringen. Frågan är bara när?
Sport • Publicerad 29 mars 2010

O–ringen Borås/Sjuhärad kommer att arrangera O–ringen 2015. Eller 2014. För i nuläget så vet man inte vilket år det blir – bara att klubbarna som ingår i O–ringen Borås/Sjuhärad får arrangera tävlingen.

– 2014 blir den 50:e tävlingen sedan premiären i Skåne 1965. Då tyckte vi att det vore trevligt med jubileumstävlingen i samma distrikt och har därför frågat Skåne om man vill svara för arrangemanget det året, säger O–ringenchefen Tom Hollowell.

I första skedet så sökte O–ringen Borås/Sjuhärad arrangemanget till 2013, men med tanke på den geografiska spridningen och att tävlingen går i Halland 2012 så blev det Boden som fick uppdraget till 2013.

O–ringen tyckte dock att O–ringen Borås/Sjuhärad hade ett bra koncept och erbjöd därför att man skulle få arrangemanget 2015. Vilket nu alltså är delvis ändrat i och med att det kan bli 2014.

– Senast 1 maj vill vi ha ett besked från Skåne. Jag uppskattar att det till 95 procent är klart att man tackar ja men man har en månad till på sig att ta slutligt ställningstagande, säger Tom Hollowell.

För O–ringen Borås/Sjuhärad har senareläggningen inneburit att man fått in fler föreningar i alliansen.

– OK Tranan och OK Kullingshof skall ha lämnat klartecken, säger Morgan Bodin från Gällstads SOK.

– Däremot tvekar man fortfarande i Ulricehamns OK.

Blir det någon etapp i Gällstad?

– Det finns ett förslag till en möjlig etapp i Gällstad. Men det återstår mycket arbete innan vi är klara med var de olika etapperna kommer att hamna.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.