Annons
Nyheter

Nykomlingarna gladde i Nittorp

Efter en tveksam indelning tog hemmalaget Nittorp tag i matchen, vände och vann. Nykomlingarna i truppen stod för tre av de fem målen.
Nyheter • Publicerad 5 oktober 2010
Viktor Gustavsson?Spång jublar över sitt mål som betydde 3?2.
Viktor Gustavsson?Spång jublar över sitt mål som betydde 3?2.Foto: 

Säsongen för Nittorp inleddes med seger över Kållered hemma. Slutresultatet 5- 2 sattes när det bara var tre sekunder kvar. David Carlsson var siste målgörare för Nittorp, men dessförinnan hade tre av truppens nykomlingar gjort varsitt mål och sett till att spela ut gästerna. Nikolaj Jerofejevs, Viktor Gustavsson-Spång och Kristian Lukkonen gjorde varsitt mål i andra perioden, när Nittorp tog över

Men det började ganska tveksamt. I första perioden var det Kållered som var lite vassare, i alla fall målmässigt. 1- 0 efter första kändes inte alltför orättvist, även om Nittorp hade en stolpträff och ett par hyfsade avslut.

Annons

Sades det något speciellt i periodpausen?

- Nej, inte så mycket, bara att vi kan bättre, säger Viktor Gustavsson-Spång.

Det skulle visa sig, men inte förrän Kållered fått öka på till 0- 2 med en man mindre!

Som tur var kom en snabb replik i form av reducering. Jimmy Lund gjorde 1- 2 bara halvminuten efteråt. Jerofejevs kvitterade och Gustavsson-Spång gav Nittorp ledningen med 3- 2 inför tredje perioden.

Kristian Lukkonen hade bra fart på skridskorna matchen igenom och han fick göra 4- 2 en bit in i tredje perioden. Och sen var det egentligen bara ett lag på isen.

- De var bra i första men orkade inte spela så sedan, säger tränaren Reine Söderlind.

Bara tre sekunde före full tid ökade David Carlsson på till 5- 2. Men det var nyförvärven som stod i fokus.

- Laget vinner, säger Nikolaj Jerofejevs.

- Alla femmorna jobbade. Vi vann, det var det viktigaste, tillägger Kristian Lukkonen.

- Tre nya får göra mål. Så har det inte sett ut i träningsmatcherna. Men Kållered ska ha all heder. De har knappt fått träna eftersom deras hall inte är klar än. Vi kommer att få kämpa oss igenom serien, säger Reine Söderlind.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons