Annons
Nyheter

Nya utmaningar för Falk

Hanna Falk fick sitt genombrott förra säsongen. Då slog hon ur underläge. Nu är förutsättningarna annorlunda.
– Det blir en annan press nu, säger hon.
Nyheter • Publicerad 5 oktober 2010
Foto: Labrini Stavrekas

När Hanna Falk körde träningspass i Ulricehamn tillsammans med de andra UIF-tjejerna gjorde hon det nyss hemkommen från ett träningsläger med skidlandslaget i Österrikiska Ramsau.

– Att jag är med i landslaget redan nu är riktigt kul men det är ingen garanti för någonting, säger Hanna.

Annons

Någon garanti är det kanske inte. Vad som däremot är säkert är att det nu råder andra förutsättningar för Hanna. Förra säsongen var målet att ställa upp i en Världscuptävling. Det målet infriades och mer därtill. Hanna gick snabbt från att vara relativt okänd till att vara Sveriges nya OS-hopp. Nu är hon redan med i längdlandslaget i början av säsongen.

– Då slog jag ur underläge. Situationen nu är annorlunda. När man har varit med i Världscupen och det har gått bra så blir man jagad på ett annat sätt av de andra åkarna. För mig gäller det att hitta tillbaka till den känslan jag hade igen, att vara avslappnad när jag åker.

Eftersom det gick så bra förra säsongen blir det lite annan press på Hanna.

– Det mesta pressen sätter jag på mig själv. Men jag har kört hårt i sommar och känner mig starkare. Jag vet var jag står och det är en trygghet för mig. När det gäller träningen har jag inte ändrat så mycket eftersom det verkade fungera bra förra året.

Att Hanna är i bra form råder det inte någon tvekan om. Men fysisk styrka i all ära, det måste även fungera i huvudet påpekar hon.

– Jag jobbar mycket med att inte vara rädd att misslyckas. Viljan att lyckas måste vara större än rädslan att misslyckas. Det är lite av en utmaning i år.

Om allt går som planerat väntar VM i norska Holmenkollen i februari nästa år. Det är det stora målet och då satsar hon på den individuella fristilssprinten.

– Det kommer att bli ett häftigt VM. Jag har varit där och tävlat innan. Redan då var det galet. Men det gäller att kvala in till det och konkurrensen om platserna är tuff.

Det blir minst sagt en spännande säsong som väntar UIricehamns skidstjärna som snart åker tillbaks till Ramsau igen för ytterligare läger.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons