Annons
Nyheter

Ny toppmatch till Ulricehamn

För andra säsongen i rad ska en elitseriematch i handboll spelas i Ulricehamn. Redbergslid tar emot Ystad i början av december.
Nyheter • Publicerad 5 september 2014
Redbergslid kommer till Ulricehamn i december. På bilden Fredrik Petersson i en match mot Hammarby i vintras.
Redbergslid kommer till Ulricehamn i december. På bilden Fredrik Petersson i en match mot Hammarby i vintras.Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Foto: Henrik Erickson

Henrik Lindgren i arrangerande KFUM Ulricehamn. Vad är det för match?

– Herrarnas elitserie och det är två lag som sannolikt kommer vara med och slåss om slutspelsplats så det blir hög kvalitet.

Annons

Sävehof spelade dammatch här förra året. Hur kommer det sig att Ulricehamn blivit en elitserieort?

– Från föreningens sida har vi efter förra vinterns dammatch jobbat hårt för en repris. Det var en rolig händelse rent sportsligt, det var inspirerande för vår verksamhet och gav ett bra ekonomiskt tillskott till föreningen.

Är det vanligt att elitserieklubbarna lägger ut matcher på entreprenad?

– Sävehofs damer har gjort det vid tre tillfällen tror jag. För herrarnas elitserie är det såvitt jag vet premiär. Det är roligt att vi är med och skriver historia.

När går matchen?

– Lördagen den 6 december. När det är en helgdag så kan vi krydda dagen med lite mer galej än om det är en vardagskväll. Vi kommer bland annat lägga ungdomsmatcher i anslutning till elitmatchen.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons