Nyheter

Nu storförlust för Nittorp

I en halv period var Nittorp med i matchen. Sedan gav man bort poängen till Olofström.
Nyheter • Publicerad 24 oktober 2013

Det blev inga poäng hemma i ishallen den här gången heller. För gästande Olofström vann med hela 7–2 och såg därmed till att Nittorp är ordentligt fast i botten av tabellen.

Blekingelaget tog ledningen i ett powerplay, där man elegant spelade bort hemmalaget. Nittorp kvitterade därefter i spel fem mot tre och det efter ett minst lika vackert förarbete. Men sedan gick rullgardinen ner.

För på 23 sekunder så hinner hemmaspelare ge gästerna pucken två gånger om och med baklängesmål som resultat i båda fallen. Ny bjudning strax före första pausvilan gjorde att det lyste 1–4 på anslagstavlan inför den andra perioden. Siffror som ändrades till 1–5 efter dryga minuten in i perioden och visst - målet kom efter ännu ett hjärnsläpp hos en hemmaspelare.

Siffrorn stannade till slut vid 2–7 och därmed har Nittorp fortfarande inte plockat några poäng på hemmais så här långt på säsongen.

– Det har inte funnits några tendenser alls på att vi skulle agera så här. De senaste träningarna har varit bland de bästa vi genomfört och killarna har spelat med aggressivitet – nästan så det varit rena kriget, säger en uppgiven Mats Claesson, tränare i NIK.

– Misstagen kommer inte från en eller två spelare, som vi då kunnat lyfta ut ur spelet, utan det är olika varje gång och det är sådant vi aldrig kan träna bort.

I övrigt så håller Mats med om att så stora siffror inte går att förklara bort.

– Men samtidigt så måste jag säga att Olofström var i princip 100–procentigt i de lägen vi bjöd på. Medan vi fick se pucken studsa åt alla möjliga håll framför deras kasse.

Mattias Remstam var den klart lysande stjärnan i hemmalaget fram till mitten av tredje perioden, då han återigen skadade sitt knä i samband med en tackling och fick hjälpas av isen. Den preliminära rapporten tyder på att han blir borta ett tag.

Nittorps IK - Olofströms IK 2 - 7 (1-4, 0-1, 1-2)

Period 1: 0-1 (06:40) Dan Pettersson (Jesper Appel, Gustav Borglin) powerplay (5-4), 1-1 (09:28) Toni Kluuskeri (Kevin Carlsson, Simon Johansson) powerplay (5-3), 1-2 (10:29) Dan Pettersson (Felix Maegaard-Scheel), 1-3 (10:52) Joakim Sydegård (Keegan Danserau, Linus Johansson), 1-4 (18:11) Linus Johansson (Joakim Sydegård)

Skott: 9-10.

Period 2: 1-5 (01:36) Jesper Appel (Felix Maegaard-Scheel, Dan Pettersson)

Skott: 15-10.

Period 3: 1-6 (08:57) Linus Johansson (Joakim Sydegård), 1-7 (11:57) Jesper Appel (Dan Pettersson, Felix Maegaard-Scheel), 2-7 (14:41) Erik Lagerblad (Niko Kluuskeri) powerplay (5-4)

Skott: 17-11.

Totalt: 41-31.

Utvisningar: Nittorps IK 4x2 min., 1x5, 1 matchstraff, Olofströms IK 7x2 min., 1x5, 2 matchstraff

Domare: Björn Erlén, HUSKVARNA

Publik: 269

UT-märkta

Mattias Remstam

Toni Kluuskeri

Niko Kluuskeri

UT–delade av Leif Fjellström

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.