Annons
Nyheter

Nittorp vände mot Borås

Med två konstmål vände Nittorp till seger. Men det var inte många som brydde sig i det publikfattigaste derbyt i mammaminne.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2014

Det fanns tider då ettd erby mot arvfienden Borås HC innebar fullsatta läktare, stök och bök båda på isen och utanför. Kön till den beramade korven var så lång att de längst bak inte fick sin grillade med bröd och senap innan dagen efter.

Det femte derbyt för året (andra i ishallen i Nittorp) var långt ifrån något av de tidigare kassörs-drömmarna. Endast 277 åskådare satt eller stod runt isen och såg på när de två särklassiga bottenlagen i kvalserien gjorde upp om egentligen betydelselösa poäng och även om det stundtals hettade till på isen, så var det inte den där riktiga glöden i spelet heller. Kanske för att man visste vad som gällde.

Annons

För hemmalaget började det illa när nestor Mattias Remstam gav bort pucken vid blå anfallszon och gästerna kunde sticka upp och sätta 0–1 på den kontringen. Den motiverade kvitteringen kom strax efter genom Paulus Rundgren ur minimal vinkel och Björn Hjärpe kunde sedan ge NIK ledningen genom ett skott från sargen bakom BHC–målet. Efter en säsong med motgångar och bedrövelser så fick alltså Nittorp till slut två mycket enkla mål.

Lika enkelt var det kanske för Björn Hjärpe att i numerärt underläge även sätta trean men det var definitivt inget tur–mål utan ett elegant avslut på ett friläge. Samma möjligheter hade Johan Dånge både före och efter 3–1–målet men fick till helt menlösa avslut.

BHC reducerade i spel fem mot tre men sedan var det över med målfabrikationen. Trots ett otal riktigt bra chanser åt båda hållen men med klar övervikt för hemmalaget.

Nu väntar ett uppehåll på nästan två veckor för Nittorp innan de två avslutande kvalseriematcherna spelas.

Leif Fjellström

Nittorp – Borås 3–2 (2–1, 1–1, 0–0)

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 0–1 (7.12) Albin Ericson Waldeborn, 1–1 (10.51) Paulus Rundgren (Kim Carlsson, Toni Kluuskeri), 2–1 (19.53) Björn Hjärpe (Mattias Remstam, Oskar Pettersson).

Utvisningar: –

Skott: 12–5.

ANDRA PERIODEN

Mål: 3–1 (2.24) Björn Hjärpe (Niko Kluuskeri) sh1, 3–2 (11.01) Leo Engman.

Utvisningar: NIT 3x2, BHC 1x2.

Skott: 14–13.

TREDJE PERIODEN

Mål: –.

Utvisningar:

Skott: 5–7.

Skott totalt: 31–25.

Domare: Björn Erlén, Husqvarna.

Publik: 277.

NIK:s lag: Joakim Moritz (Daniel Palmqvist) – Simon Stroud Johansson, Kim Carlsson, Oskar pettersson, Björn Hjärpe, Mattias Remstam – Martin Jörgensen, Niko Kluuskeri, Viktor Nilsson, Toni Kluuskeri, Paulus Rundgren – Daniel Alexandersson, Andreas Andersson, Erik Lagerblad, Otto Larsson, Kevin Carlsson – Johan Dånge, David Andersson, Niklas Persson, Christian Edoff.

UT-märkta NIK

3 Björn Hjärpe

2 Joakim Moritz

1 Paulus Rundgren

UT-delade av Leif Fjellström

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons